EUROINS Romania creste pe property, asigurari medicale de calatorie si asigurari de raspundere civila
În primul semestru al anului 2011, compania EUROINS România a subscris prime brute în valoare de peste 116 mil. lei (aferente unui număr de peste 460.000 de poliţe), înregistrând o scădere de 36% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Această evoluţie are loc pe fondul unei contracţii a segmentului auto, care, în contextul creşterii de pe liniile property, travel şi răspundere civilă, a condus la echilibrarea portofoliului companiei.

Cea mai mare creştere pe care EUROINS România a înregistrat-o în perioada ianuarie - iunie 2011, de 200% faţă de perioada similară a anului trecut, a fost pe segmentul asigurărilor property. Astfel, valoarea primelor brute subscrise pe această clasă ajunge la sfârşitul semestrului I din 2011 la aproape 8,5 mil. lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2010, când a fost de 2,8 mil. lei.

Asigurările medicale şi de călătorii în străinătate au înregistrat la rândul lor o creştere de 113% în intervalul menţionat, volumul primelor brute subscrise în semestrul I din 2011 pentru această clasă ajungând la aproape 1 mil. lei.

O creştere de 57% s-a înregistrat pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă generală, primele brute subscrise ajungând la valoarea de 1,7 mil. lei, faţă de primele şase luni ale anului 2010, când acestea au fost cu puţin peste 1 mil. lei.

Ponderea primelor RCA+CASCO în total subscrieri în primul semestru din 2011 este de 89%, faţă de 96,5% în 2010. Scăderea subscrierilor la poliţele de răspundere civilă auto şi CASCO a fost de 41% în semestrul I din 2011 faţă de aceeaşi perioadă din 2010.

“Scăderea segmentului auto ca pondere în total portofoliu, de 7,5%, s-a produs pe fondul creşterii ponderii asigurărilor property, asigurărilor de răspunderi civile generale şi asigurărilor medicale. Astfel, considerăm că ne-am îndeplinit obiectivele propuse la începutul anului, de echilibrare a structurii de portofoliu şi de reducere a expunerii pe segmentul auto”, a declarat Iulius Alin BUCŞA, Directorul General al EUROINS România.

În ceea ce priveşte daunele plătite de către EUROINS România, acestea au fost în semestrul I din 2011 în valoare de 81,6 mil. lei, cu 17% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când daunele plătite au fost de 98,2 mil. lei.

EUROINS Insurance Group (EIG), din care face parte integrantă EUROINS România, alături de EUROINS Bulgaria, EUROINS Macedonia şi EUROINS Health, este principalul motor de extindere a grupului pe piaţa de asigurări din Europa.

Compania a crescut şi s-a dezvoltat de-a lungul timpului, adăugând constant valoare produselor oferite, abordării strategiei de vânzare, conceptului de servisare a clienţilor, reuşind să creeze şi să livreze sprijin în preluarea riscului şi oferirea unor produse de asigurare complete. Cei peste 1.000.000 de clienţi, peste 500 de angajaţi şi peste 4.500 de agenţi colaboratori conturează imaginea a ceea ce înseamnă acum EUROINS România.