BCR Pensii a schimbat denumirea Fondului de Pensii Facultative BCR Prudent in BCR Plus
BCR Pensii a decis schimbarea denumirii Fondului de Pensii Facultative BCR PRUDENT în Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS. Totodată, Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS îşi modifică gradul de risc  şi schema investiţional ă prin trecerea la un grad de risc mediu.

„BCR PENSII a întreprins acest demers din dorinţa de a obţine randamente cât mai bune pentru participanţii Fondului de Pensii Facultative BCR PLUS. Prin schimbarea gradului de risc în clasa de risc mediu vom putea aloca o parte mai mare din banii Fondului în active care să permită creşterea randamentelor. Acest lucru reprezintă un avantaj pentru participanţii noştrii care contribuie pe o perioadă lungă de timp corelat cu menţinerea comisioanele de administrare la acelaşi nivel, a declarat Simona Diţescu, CEO BCR PENSII.

Numărul total al participanţilor la Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS la 31.08.2011 este de 67.952 participanţi. Astfel Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS ocupa locul 2 în piaţa  pensiilor facultative din punct de vedere al numărului de participanţi cu o cotă de piaţă de 27,54% (august 2011)

Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS a avut cel mai mare randament în anul 2010 (8.45%), în comparaţie cu celelalte fonduri din piaţă cu grad de risc similar - scăzut.

„Piaţa pensiilor facultative este în plin proces de consolidare. Asistăm la absorbţia sau transferul unor fonduri între jucătorii din piaţă. Ca urmare a acestor mutări, numărul fondurilor de pensii facultative se va reduce în curând de la 13 la 11, pe piaţa urmând să rămână 2  fonduri de pensii facultative cu risc ridicat şi 9 cu risc mediu. În piaţă nu va mai exista nici un fond cu risc scăzut “, a adăugat Simona Diţescu.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Mai mult de 50.000 de angajaţi deservesc peste 17 milioane de clienţi în cadrul a 3.200 de filiale din 8 ţări (Austria, Republica Ceha, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). La 30 iunie 2011, Erste Group deţinea active totale în valoare de 214,2 miliarde EUR, înregistrând un profit net de 496,3 milioane EUR şi un raport cost/venituri de 49.5%.