asigurariledeviata.ro - primul forum din Romania dedicat asigurarilor de viata
Orice informaţie privind asigurările de viaţă este la dispoziţia celor interesaţi şi vine direct de la Preşedintele Comitetului Executiv LIMRA (Life Insurance Marketing and Research Association) în România, Theodor Alexandrescu. Acesta răspunde întrebărilor venite de la publicul larg prin intermediul unui forum găzduit de portalul www.asigurariledeviata.ro.

„Românii au demonstrat că înţeleg importanţa protecţiei financiare, mai ales în vremuri instabile din punct de vedere economic. Interesul lor pentru asigurările de viaţă a devenit mai specific, populaţia adresează întrebări concrete, iar nevoia de informare este din ce în ce mai mare. Din dorinţa de a veni în întâmpinarea acestei nevoi, am deschis forumul de pe www.asigurariledeviata.ro, un canal de comunicare accesibil oricui, prin intermediul căruia vom oferi informaţii complete şi corecte tuturor celor interesaţi de asigurările de viaţă”, a declarat Theodor Alexandrescu.

„Prin intermediul acestui forum, ne propunem să creştem gradul de cunoaştere a informaţiilor cu privire la produsele şi serviciile de asigurare de viaţă, astfel încât românii să poată lua decizii în cunoştinţă de cauză”, a adăugat Theodor Alexandrescu.

Lansarea acestui forum reprezintă un element esenţial prin care portalul www.asigurariledeviata.ro se apropie şi mai mult de obiectivul său, acela de a aduce asigurările de viaţă mai aproape de publicul larg. Portalul oferă, într-un limbaj accesibil, toate informaţiile de care poate avea nevoie un client interesat de o astfel de poliţă.

Aşadar, deschizând un nou topic pe forum sau urmărind discuţiile, puteţi afla ce sunt asigurările de viaţă cu beneficii garantate, care sunt avantajele unei asigurări voluntare de sănătate, care este protecţia de bază pe care o oferă o asigurare în caz de accident, când este potrivit să achiziţionaţi o poliţă unit-linked, una pentru copil sau de tip rentă, pentru mai târziu, când vă retrageţi din activitate. De asemenea, puteţi obţine lămuriri cu privire la orice neclaritate pe care o întâmpinaţi analizând un produs de asigurare de viaţă, direct de la reprezentantul LIMRA. Scopul acestui proiect îl reprezintă creşterea gradului de înţelegere şi de conştientizare a utilităţii acestor produse de protecţie financiară.

LIMRA oferă o gamă variată de servicii şi tipuri de cercetare pentru membrii săi, de la informaţii despre performanţa industriei, care sunt punctele de reper în acest domeniu, cercetări privind comportamentul consumatorilor sau cercetări strategice, până la programe de training şi dezvoltare de nivel înalt pentru agenţi de asigurări de viaţă, manageri şi angajaţi în funcţii executive.

Organizaţia s-a diferenţiat şi prin cercetarea pe segmentul planurilor de pensii şi servicii auxiliare, pentru a-şi ajuta membrii să beneficieze de această oportunitate a pieţei.

LIMRA este considerată liderul industriei pe probleme referitoare la utilizarea reţelelor social media în industria serviciilor financiare, inclusiv pe teme de marketing, de conformitate cu regulile şi legislaţia şi pe subiecte de training.


Media XPRIMM a demarat în urmă cu mai bine de un an o amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la conceptul de asigurare. Prima componentă a acestei campanii a reprezentat-o un portal dedicat conducătorilor auto - www.constatulamiabil.ro, web-site dedicat informării publicului cu privire la aspecte practice derivate din implementarea constatării amiabile.

Ca urmare firească, la începutul lunii septembrie 2009 s-a lansat www.asigurarealocuintelor.ro , premieră în domeniul informării şi educării publicului larg asupra importanţei, rolului, dar şi asupra problemelor specifice asigurărilor de locuinţe. A urmat www.asigurareamasinilor.ro, care a devenit repede una dintre principalele surse de informare pentru şoferii din România.

Din octombrie 2010, asigurările de viaţă au propria platformă de promovare şi susţinere – www.asigurariledeviata.ro.