FATA Asigurari: Bogdan Pirvu il īnlocuieste pe Diego De Gennaro in functia de Director General
În cadrul sedintei Consiliului de Administratie al societătii FATA Asigurări din data de 02.02.2012, s-a acceptat demisia lui Diego De Gennaro din functia de Director General al companiei. În cadrul aceleiasi sedinte, Consiliul de Administratie al FATA Asigurări l-a numit în functia de Director General pe Bogdan Pîrvu, care detinuse până în prezent functia de Director General Adjunct.

Astfel, Bogdan Pîrvu a devenit Director General al FATA Asigurări, ocupând pozitia rămasă vacantă prin aprobarea de către actionariatul societătii a cererii de retragere a lui Diego De Gennaro din toate functiile detinute.

„Sunt onorat de încrederea acordata de catre Consiliul de Administratie al FATA Asigurari prin aceasta învestire. Doresc sa rasplatesc aceasta încredere prin consolidarea cifrei de afaceri a companiei, în ciuda conditiilor macro-economice nefavorabile si a faptului că piata asigurarilor din România are de suferit din aceste considerente. Un alt obiectiv important al companiei, de care ma voi preocupa personal, va fi acela de a oferi stabilitate si încredere clientilor traditionali ai FATA Asigurari, devenind astfel un adevarat partener pe termen lung pentru acestia” ne-a declarat Bogdan Pîrvu cu ocazia învestirii în functia de Director General.

Bogdan Pîrvu are o carieră de peste 12 ani în domeniul asigurărilor, perioadă în care a acumulat o importantă experientă, fiind în special cunoscut pentru activitatea intensă desfăsurată în domeniul asigurărilor agricole. si-a început cariera în asigurări alături de OMNIASIG Asigurări Agricole, continuând în cadrul AGRAS, unde a ocupat functia de Director General Adjunct, până în anul 2006, când s-a alăturat companiei FATA Asigurări, în cadrul căreia, din anul 2008, a ocupat pozitia de Director General Adjunct.

Odată cu schimbarea managementului, actionarii societătii au în vedere dezvoltarea ulterioară a companiei si consolidarea pozitiei în sectorul asigurărilor agricole din România, punând accent pe necesitatea creării de valoare economică. FATA Asigurări intentionează să acorde aceeasi atentie sectorului agricol român, propunându-se ca partener de încredere în mediul rural, pentru a face fată provocărilor care privesc protejarea persoanei si a patrimoniului agricultorilor, oferind cele mai bune solutii de asigurare pentru toate nevoile lor.

Societatea FATA Asigurări a fost fondată de FATA Assicurazioni Danni SpA, companie detinută 100% de către GENERALI Assicurazioni SpA, a treia companie ca mărime la nivel mondial. FATA Assicurazioni Danni SpA a fost preluată de către grupul GENERALI în anul 2000.

În anul 2006 a fost achizitionat pachetul de actiuni de la societatea GLOBAL Asigurări si FATA Asigurări a început să opereze pe piata asigurărilor din luna octombrie a aceluiasi an.

FATA Asigurări a devenit, datorită transferului de know-how de la compania mamă, care este lider în asigurările agricole în Italia, o companie de asigurări dedicată unei clientele si unei piete de nisă, având ca profil asigurările agricole (culturi, animale, păduri) si asigurările generale (cu exceptia RCA), oferind o gamă de produse specializate pe o structură modulară.