Intel Capital investeste in viitorul tehnologiilor integrate de industria auto
Intel Capital a anuntat o investitie de 100 de milioane de dolari într-un fond pentru accelerarea adoptării de noi aplicatii tehnologice si servicii în industria auto. Intel Capital este prima organizatie globală de investitii cu sediul central în Silicon Valley care a anuntat că se concentrează pe inovarea dedicată tehnologiilor auto.

Intel Capital Connected Car Fund va investi la nivel global în următorii 4-5 ani în hardware, software si companii cu servicii de dezvoltare a tehnologiilor pentru a promova aplicatii in-vehicle si pentru a activa conectivitatea între vehicule si orice alte device-uri conectate, inclusiv dispozitivele mobile si senzorii.

”Tehnologia a devenit o componentă nelipsită în viata de zi cu zi a consumatorilor, care cer acces neîntrerupt la e-mail, mesagerie instant si flux constant de informatii, stiri, divertisment si social media. Automobilele trebuie să fie capabile să ofere aceeasi consistentă si dedicare privind experientele de computing în conditii de sigurantă. Fondul Intel Capital Connected Car Fund va duce la dezvoltarea unor tehnologii care vor contribui semnificativ la dezvoltarea sistemelor de entertainment din masină”, a declarat Arvind Sodhani, Presedinte al Intel Capital si Vice Presedinte Executiv al Intel.

Anuntul face parte din activitătile în curs de desfăsurare ale Intel cu constructorii de masini si furnizorii de infotainment pentru a ajuta la integrarea tehnologiilor avansate în masini. Intel prevede necesitatea unei masini conectate care să integreze perfect dispozitivele mobile pentru a oferi acces la aplicatii atunci când masina este în miscare.

Masina conectată va fi inteligentă si va fi atentă la cele din jur, astfel încât să ofere toate informatiile, pentru a mentine soferii si pasagerii informati si productivi, în acelasi timp păstrând conditiile optime de circulatie. Imediat ce masina se conectează la Internet, poate comunica prin cloud cu infrastructura de transport si chiar cu alte vehicule pentru a oferi servicii aditionale precum asistentă avansată la condus si informatii despre trafic în timp real.

„Masina este cel mai performant device mobil. Până în 2014, automobilele vor fi printre primele trei domenii de crestere pentru device-urile conectate la Internet si continut web. Experienta Intel în dezvoltarea computing-ului personal, tehnologiilor de computing software, de securitate si cloud vor aduce un nou nivel de inovatie în industria constructoare de masini, atât pentru pasageri cât si pentru soferi”, a declarat Staci Palmer, General Manager al Intel Automotive Solutions Division.

Pentru a realiza aceste lucruri, Intel Capital Connected Car Fund va investi inclusiv în tehnologii pentru noua generatie de infotainment, în sisteme avansate de asistentă la condus si conectivitate la Internet. Acestea includ noi instrumente de dezvoltare si aplicatii în interiorul vehiculului, noua generatie a tehnologiilor ADAS si capabilităti precum recunoasterea vocii, recunoasterea gesturilor si a retinei, toate optimizate pentru masinile conectate.

În conditiile în care tehnologia se extinde spre automobile, solutiile de siliciu pentru infotainment si piata de telematică sunt asteptate să crească de la 5,6 miliarde de dolari în 2010 la 8,7 miliarde de dolari în 2018. Până în 2016, unii dintre factorii care vor influenta achizitia unei masini vor fi nivelul conectivitătii la Internet si continutul online.

Paul Otellini, Presedinte si CEO al Intel, a mai anuntat astăzi în cadrul unui eveniment la Karlsruhe, Germania, deschiderea Automotive Innovation and Product Development Center, un centru de cercetare axat pe IVI si telematică, o expansiune a Intel Labs Experience si Interaction Research în domeniul auto.

Intel Capital, organizatia de investitii a Intel se ocupă cu investitii de private equity în proiecte start-up care dezvoltă tehnologii inovatoare la nivel mondial. Intel Capital investeste într-o serie largă de companii care oferă hardware, software si servicii pentru mediul enterprise, sănătate, Internet, semiconductori sau tehnologia verde. Începând cu 1991, Intel Capital a investit peste 10 miliarde de dolari în peste 1.140 de companii din 50 de tări. În acest timp, 191 de companii din portofoliu au fost listate la mai multe burse din lume si 268 au fost achizitionate sau au fuzionat cu altele. În 2010, Intel Capital a investit 327 de milioane de dolari în 119 de proiecte, 44% dintre fonduri fiind investite în afara Statelor Unite si Canada.