GEFCO prelungeste parteneriatul cu Dacia
GEFCO, partener Dacia din anul 2008, a creat o solutie logistică multimodală pentru constructorul auto, prin care combină transportul feroviar cu transportul rutier. GEFCO expediază vehicule finite de la fabrica din Pitesti către piata românească si cea italiană. Începând cu acest an, vehiculele sunt distribuite în Italia de către Gruppo Mercurio, companie de la care GEFCO a preluat 70% din actiuni.

GEFCO, prima companie care a implementat în 2008 o solutie de transport feroviar pentru departamentul de logistică Dacia din România, gestionează transporturile în amonte, inclusiv colectarea pieselor din mai multe tări europene, cum ar fi Germania si Belgia si livrarea la Centrul CKD din Pitesti, România, pentru a aproviziona uzina de asamblare Dacia.

De la Pitesti, GEFCO operează transporturile rutiere si feroviare de vehicule finite către parcul industrial din Parma, pentru distributia în Italia (în medie un tren pe săptămână, în 2011). GEFCO asigură capacitatea de transport pentru Dacia, prin organizarea de transporturi maritime personalizate către diferite porturi italiene în perioadele de productie maximă. Transportul multimodal feroviar / rutier este folosit pentru a livra autovehiculele în portul Constanta, pentru a fi exportate în Orientul Mijlociu, zona Golfului si Africa, cu o frecventă de 5-6 trenuri pe săptămână. GEFCO expediază, în medie, 100.000 de masini pe an pentru Dacia. În octombrie 2011, GEFCO a transportat 9.800 de vehicule.

"Sunt mândru de expertiza si abilitătile dobândite de echipa locală. Acest know-how are o mare contributie in cadrul proiectului" – a declarat Christophe de Korver, Managing Director al GEFCO România.

Parteneriatul dintre GEFCO si Mercurio, un jucător major în transportul si distributia de masini, a contribuit la reînnoirea contractului cu Dacia pentru distributia autovehiculelor sale în Italia, de la Centrul Automotive din Parma, unde GEFCO si Mercurio gestionează împreună operatiunile.

Emmanuel Arnaud, Sales Director, Global Accounts Department GEFCO, explică: "Dacia si-a reînnoit contractul cu noi datorită eforturilor combinate ale filialelor din Italia si România, cu sprijinul departamentului de vânzări GEFCO. De asemenea, am reproiectat organizarea logistică bazându-ne pe noul nostru partener Mercurio".

În 2010, livrările de autovehicule finite Dacia, între Pitesti si Constanta, au însumat un volum de 64.920 de tone transportate pe calea ferată, ceea ce a însemnat cu 8.431 camioane mai putin pe sosele, aducând astfel un beneficiu pentru mediu. "Transportul feroviar are mai multe avantaje, în special în ceea ce priveste capacitatea si impactul asupra mediului (reducerea poluării fonice si a emisiilor de carbon) si este, prin urmare, o solutie optimă", a completat Christophe de Korver, Managing Director al GEFCO România.

GEFCO este referinta în materie de logistică pentru domeniul industrial. Prin intermediul celor sase domenii cheie de expertiză – Logistică, Gefboxsystem, Overseas, Overland, Distributie de vehicule si Reprezentantă pentru Vămi si Taxă pe Valoare adaugată – GEFCO propune solutii globale si inovatoare pentru toate cerintele logisticii industriale, atât pe plan local cât si international, destinate atât zonei amonte cât si celei aval a proceselor de productie.

GEFCO este prezent în 150 de tări din lume si se clasează între primele 10 grupuri europene de logistică, cu o cifră  de afaceri de 3,7 miliarde EUR în 2011. Grupul are 10,300 de angajati în urma achizitionării Gruppo Mercurio. Cu 400 de locatii în întreaga lume, GEFCO  îsi dezvoltă activitatea în: Asia Centrală, Europa Centrală si de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est si America de Sud.