Marcile premium Audi, BMW si Mercedes - scaderi ale preturilor pe piata auto second hand
Nivelul mediu al preturilor mărcilor premium Audi, BMW si Mercedes a înregistrat o diminuare pe piata auto second hand din România la începutul acestui an, potrivit datelor furnizate de AutoIndex.

Media preturilor cerute pentru un Audi second hand a înregistrat la începutul acestui an o diminuare de 13% într-un timp foarte scurt, pornind de la o valoare de 9.613 Euro în luna ianuarie si ajungând în luna februarie la valoarea de 8.399 Euro, conform AutoIndex.

Pretul mediu al autovehiculelor BMW a scăzut cu 7 procente, de la 8.290 Euro în luna ianuarie, la 7.555 Euro în luna februarie. În cazul mărcii Mercedes, nivelul mediu al preturilor a înregistrat o diminuare de 9%.

BMW este liderul tranzactiilor în segmentul mărcilor premium pe piata auto second hand în mediul online românesc, cu un număr de peste 3.600 autovehicule BMW scoase la vânzare pe Auto.ro în ultima lună.

Per total, nivelul mediu al preturilor autovehiculelor second hand din România a înregistrat în luna februarie o diminuare de 5% fată de valoarea înregistrată în ianuarie anul acesta, ajungând la aproximativ 4.700 Euro, conform AutoIndex.

“Diminuarea preturilor se datorează atât tergiversărilor legate de noua taxă auto cât si de amânarea cu un an a punerii  în aplicare pentru autovehiculele înmatriculate înainte de 2007. Asa cum estimam si la începutul anului, proprietarii au început sa-si scoată la vânzare autovehiculele într-un număr ridicat, justificându-se astfel influenta asupra reducerii preturilor acestor mărci”, a declarat Bogdan Axinia, General Manager Auto.ro.

Echipa Auto.ro a dezvoltat instrumentul AutoIndex, bazat pe facilitătile Bursa Auto Index, Avantaj Client, Sugestie Pret si Buget Fix, care oferă utilizatorilor informatii complexe si precise pentru a lua cea mai bună decizie de vânzare sau cumpărare. Aceste statistici si informatii sprijină cumpărătorul privind achizitia în functie de buget, nevoi si asteptări, si, totodată, ajută vânzătorul să îsi raporteze oferta la alte modele asemănătoare si să înteleagă evolutia pietei.

AutoIndex, cel mai precis instrument de măsurare a pietei auto second hand, este primul de acest gen din România si are drept punct de pornire anunturile de vânzare postate pe Auto.ro. AutoIndex furnizează informatii relevante privind media pretului solicitat, valoarea pietei de masini second hand precum si numărul total de anunturi si evolutia acestuia în timp.