Stii de la ING - asigurarile de viata, promovate de ING intr-un proiect special de educatie financiara
ING Asigurari de Viata si HotNews.ro au lansat in aceasta saptamana un parteneriat pentru desfasurarea unui proiect dedicat educatiei financiare in domeniul asigurarilor de viata. Concret, portalul HotNews.ro gazduieste sectiunea „Stii de la ING”, in cadrul careia vor fi oferite raspunsuri la cele mai frecvente intrebari privind mecanismul de functionare, optiunile si necesitatea produselor de asigurare de viata.

„Studiile ne demonstreaza ca in randul consumatorilor romani exista inca nelamuriri cu privire la produsele de asigurare de viata, iar beneficiile planificarii financiare pe termen lung sunt prea putin cunoscute. De aceea, ING isi continua initiativele de sustinere a clientilor in demersul de informare, prezentand aspecte esentiale ale asigurarilor de viata in maniera cel mai des  folosita in intalnirile consultant-client: desenele” a declarat Carmen Soare, director de marketing al ING Asigurari de Viata.

Conceptul noii campanii este unul inedit si pune accent pe explicarea vizuala a notiunilor de baza, prin intermediul unor filme ce ofera informatii intr-o maniera accesibila, usor de parcurs si de asimilat.

Astfel, prin intermediul filmelor care vor fi postate bisaptamanal pe pagina www.hotnews.ro/stii_de_la_ing vizitatorii HotNews.ro afla raspunsul la intrebari precum: „ce este asigurarea de viata?”, „de ce sa-mi fac o asigurare de viata?”, „cand sa-mi fac asigurare de viata?”, „cat ma costa?”, „risc ceva cu o asigurare?”, „ce pierd daca renunt?” si „dupa ce fac asigurare, o uit intr-un sertar?”. Ordinea in care vor fi postate filmele este decisa prin vot chiar de catre vizitatorii site-ului HotNews.ro, in functie de gradul de interes fata de tema respectiva.

Noua sectiune isi propune sa devina o sursa obiectiva de informatie pentru consumatori, astfel incat acestia sa poata lua decizii documentate in ceea ce priveste asigurarile de viata si planificarea financiara pe termen lung.

In plus, incepand cu data de 21 aprilie, pe platforma HotNews.ro va fi organizat un concurs cu premii care testeaza si recompenseaza cunostintele cititorilor despre asigurarile de viata, iar in prima parte a lunii mai va urma o intalnire interactiva in cadrul careia reprezentantii ING Asigurari de Viata si ai agentiei de creatie care a realizat conceptul campaniei vor oferi detalii din culisele realizarii acesteia si vor vorbi despre proiectele actuale si de viitor legate de educatia financiara.

"Ne-am dorit sa lansam impreuna cu ING Asigurari de Viata a doua editie a suplimentului de educatie financiara inaugurat in 2009, de data aceasta intr-o noua forma -  continut video care concentreaza in cateva minute toata informatia necesara cititorilor HotNews.ro pentru alegeri financiare intelepte", a declarat Ana-Maria David, Manager de Proiecte Speciale HotNews.ro.

Conceptul „Stii de la ING” sub umbrela caruia se desfasoara actualul proiect este deja binecunoscut publicului larg din demersurile de educare privind pensiile private, dar si din colaborarea precedenta dintre ING Asigurari de Viata si Hotnews.ro. In 2009, intr-un demers inovator pentru piata romaneasca, ING Asigurari de Viata a realizat, in cadrul portalului HotNews.ro, primul proiect de amploare pentru educatie financiara din mediul online.