ING pregateste cotarea la bursa a diviziei de asigurari
Grupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a raportat un profit net trimestrial peste aşteptări, de 1,38 miliarde de euro, şi a confirmat că va rambursa integral, pană în 2012, ajutoarele acordate de statul olandez, transmite AP.

În primele trei luni ale acestui an, profitul net al ING a crescut cu 12% în ritm anual, până la 1,38 miliarde de euro, de la 1,23 miliarde euro în perioada similară a anului trecut. Divizia de asigurări a generat un profit înainte de taxe de 461 milioane de euro, în creştere faţă de 121 milioane de euro în urmă cu un an.

ING a primit, în 2008, ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări.

Grupul a precizat că are în vedere două listări la bursă, una pentru operaţiunile de asigurări din regiunile Europa-Asia şi una pentru operaţiunile din SUA, urmând să demareze tranzacţiile în momentul în care condiţiile de pe piaţă vor fi favorabile.

De asemenea, ING a informat că explorează "toate opţiunile" pentru operaţiunile sale de asigurări din America Latină. ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare.

ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.


Material furnizat de Agerpres si citat de www.SMARTfinancial.ro