ASTRA Asigurari ofera asigurare CASCO pentru cele 24 de aeronave TAROM

ASTRA Asigurari a castigat licitatia organizata de Compania Nationala de Transporturi Aeriene TAROM S.A. pentru achizitia de servicii de asigurare CASCO pentru aeronave civile si piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a fransizei CASCO deductibila la aeronave si motoare de schimb) si de asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta si terti pentru perioada 1 septembrie 2013 – 30 august 2014.
Astfel, Astra este asiguratorul flotei TAROM pentru al saptelea an consecutiv.

Flota TAROM este formata din 24 aeronave, dintre care doua Airbus 310-300, patru Airbus 318-100, patru Boeing 737-300, patru Boeing 737-700, o aeronava Boeing 737-800, sapte aeronave ATR 42-500, respectiv doua aeronave ATR 72-500.

Iulius-Alin Bucsa, presedinte directorat, Astra Asigurari: La nivel local suntem lideri pe segmentul de asigurari de aviatie de ani buni, prin urmare ne concentram pe extinderea serviciilor de asigurari de aviatie in Europa si America Latina.

Principalii clienti ai ASTRA pe asigurari de aviatie sunt: Tarom, Blue Air, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu, Aeroportul International Timisoara, Aeroportul International Mihail Kogalniceanu - Constanta, Romaero, Autoritatea Aeronautica Civila Romana, Germania Flug.

De altfel, ASTRA Asigurari administreaza, de peste 20 de ani, aproape toate contractele din domeniul aviatiei din Romania, inclusiv TAROM (cel mai mare client local in domeniul asigurarilor de mijloace de transport aerian).

Compania ASTRA Asigurari a platit cele mai mari daune din piata de asigurari aviatice din tara noastra. Este vorba despre cea mai mare dauna platita vreodata in Romania, pentru incidentul in care a fost implicata, in anul 1991, aeronava prezidentiala (33 milioane USD care apartinea ROMAVIA).

De asemenea, a platit 10 milioane USD pentru o aeronava TAROM ca urmare a incidentului aviatic de pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni din decembrie 2007, iar in aprilie 2008, Astra Asigurari a platit 4,2 milioane  USD pentru o aeronava ROMAVIA.