Gothaer Asigurari Reasigurari - afaceri locale in crestere de peste 90% in S1, 2013

Gothaer Asigurări Reasigurări anunță pentru primul semestru al anului 2013 afaceri locale în creștere de peste 90% față de aceeași perioadă a anului trecut, cumulând un volum total al primelor brute subscrise de peste 27 milioane de lei pentru primele 6 luni ale anului curent.

Creșterea susţinută a Gothaer Asigurări Reasigurări pe piața locală se relevă încă de la începutul anului, compania urcând 4 locuri în clasamentul de asigurări generale la finele primului trimestru din 2013, conform datelor publicate de insuranceprofile.ro.

„Continuăm să ne dezvoltăm afacerile în zona de retail, precum şi pe segmentul companiilor mici şi mijlocii, cu un plan de afaceri construit pe strategii bine definite pentru a ajunge la un volum de prime consolidat și sustenabil. Focusul nostru rămâne în continuare pe client și în jurul lui ne concentrăm atât strategia de creștere, cât și menținerea și îmbunătățirea permanentă a serviciilor acordate”, declară Anca Băbăneață, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

În topul asigurărilor Auto Casco din România, Gothaer se află printre primii 10 asiguratori în trimestrul I al anului 2013, cu o cotă de piață de 1.07%, ajungând în S1 la un volum de prime de peste 9 milioane lei.

Compania a înregistrat creșteri semnificative și pe partea de asigurări tip property, principala linie de business a campaniei, cu 291% faţă de S1 2012, cumulând un volum de prime brute subscrise de peste 12 milioane de lei.

În ceea ce privește categoria asigurărilor agricole, Gothaer ocupă locul 3 în clasamentul de profil, cu o rată îmbunătățită a cotei de piață de la 6,58% în T1 2012, la 11,66% în 2013.

Rezultate pozitive s-au înregistrat la nivelul întregului Grup Gothaer. Astfel, conform datelor oficiale referitoare la rezultatele financiare obținute în 2012, grupul german Gothaer anunță o creștere a primelor subscrise brute de 3,2%, mult peste media pieței germane de asigurări (2%), atingând un volum total de peste 4,181 milioane euro. La această creștere a grupului pe piața domestică au contribuit toate liniile de asigurari, făcând posibilă o creştere a profitului de 54,5%, cu o valoare de 224 milioane euro.

Oferta Gothaer Asigurări Reasigurări cuprinde produse cheie adresate atât persoanelor fizice cât şi celor juridice şi include atât tipurile de asigurări specifice nevoilor individuale private, precum asigurările de locuinţe, casco şi sănătate, cât şi o gamă largă de produse inovatoare adresate antreprenorilor, companiilor mici şi mijlocii şi angajaţilor.