Actiunile Fondului Proprietetea au inregistrat o crestere de 27% de la inceputul lui 2013

Franklin Templeton Investment Management Limited UK, sucursala Bucureşti, în calitate de Administrator Unic și Manager de Fond al S.C. Fondul Proprietatea S.A. (“Fondul”) este încântat să anunțe că acțiunile Fondului Proprietatea au atins pe 7 august 2013 un nivel record de 0,68 RON/unitate şi au înregistrat o creștere de 27% de la începutul acestui an.

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a comentat: “Este un moment istoric pentru acționarii şi echipa noastră, dar consider că este un eveniment important şi pentru piața locală de capital, având în vedere că succesul Fondului se reflectă asupra atractivității României ca destinație de investiții. Am muncit din greu sa generăm valoare pentru acționarii noștii si vom rămâne fideli viziunii noastre pe termen lung pentru Fondul Proprietatea. În acest sens, vom continua acțiunile noastre care vizează creșterea valorii activului net (VAN) pe acțiune şi reducerea discountului faţă de VAN, printre care se numără executarea programului de răscumpărări şi continuarea implicării active în operațiunile companiilor din portofoliu”.


Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este aprecierea pe termen lung a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti.


Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 27 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources, Inc. [NYSE:BEN], o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments. Franklin Templeton Investments furnizează soluţii globale şi locale de management al investiţiilor administrate de echipele de investiţii ale Franklin, Templeton, Mutual Series, Bissett, Fiduciary Trus, Darby, Balanced Equity Management şi K2. Compania situată în San Mateo, California, are mai mult de 65 de ani de experienţă în investiţii şi administrează active în valoare de peste 815 miliarde dolari, conform datelor disponibile la data de 30 iunie 2013. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.franklintempleton.co.uk.

Birourile Franklin Templeton Investment Management Ltd. din Bucureşti se află la Premium Point, Calea Buzeşti nr. 78-80, etajul 8, sector 1, Bucureşti, Romania. Tel: +40.200.96.00, Fax: +40.200.96.31/32.