Rezultate financiare Carpatica Asig in semestrul 1 din anul 2013

Carpatica Asig a incheiat primul semestru al anului 2013 cu un volum al primelor brute subscrise de 228,96 mil lei, in crestere cu 77% comparativ cu perioada similara a anului precedent, cand s-au inregistrat subscrieri in valoare de 128,75 mil. lei.
 
Carpatica Asig a continuat dezvoltarea portofoliului non-auto, obiectiv strategic al companiei pentru acest an, consemnand o crestere de 135% a subscrierilor aferente claselor de business non-auto.

Evolutiile cele mai semnificative au fost inregistrate de asigurarile property, al caror volum de prime brute subscrise a crescut cu 143%, asigurarile de locuinta, care au crescut cu 267%, primele brute subscrise pe acest segment crescand de la 2,6 mil. lei in primul semestru din 2012 la 9,56 mil. lei in aceeasi perioada a anului curent.

O dinamica pozitiva au consemnat si asigurarile de raspundere civila profesionala (crestere de 113%), asigurarile CMR (crestere de 71%) si asigurarile de accidente persoane (crestere de 57%).

„Rezultatele inregistrate in acest semestru ne confirma ca proiectele implementate in 2012 si in acest an, atat la nivelul serviciilor de vanzare, cat si imbunatatirea procedurilor de solutionare a daunelor au fost percepute de clienti, de colaboratori intr-un mod care va sustine durabil cresterea companiei. Vom continua eforturile atat in directia extinderii bazei de clienti, cat si a loializarii celor existenti, prin strategii axate pe calitatea produselor si serviciilor oferite.” a declarat Ina Crudu, director general al Carpatica Asig.

Pentru perioada analizata, valoarea totala a daunelor platite de companie a crescut cu 58,5%, de la 85,9 mil lei la 136,16 mil. lei.

Concomitent cu cresterea de 77% a volumului de prime brute subscrise, compania a inregistrat o scadere cu 30% a numarului reclamatiilor, comparativ cu perioada similara a anului trecut, de la 516 la 360 reclamatii.