Interamerican Bulgaria - transfer de activitate de la Achmea catre grupul Euroins

Euroins Insurance Group şi Achmea au semnat un acord privind tranzacţia companiilor bulgare ale Achmea: Interamerican Insurance şi Interamerican Life. Acordul vizează transferul activităţilor de asigurare bulgare ale Achmea către grupul Euroins. Tranzacţia urmează să fie aprobată de autorităţile de reglementare şi se estimează că se va finaliza în a doua jumătate a anului 2013.

Willem van Duin, Preşedintele Comitetului Executiv, Achmea, a declarat: „Această tranzacţie este un rezultat al strategiei Achema privind afacerile internaţionale. Intenţionăm să investim în companii de talie mare, care să se plieze pe competenţele noastre principale în materie de asigurări generale şi de viaţă, distribuite fie prin canale directe, fie prin bancassurance. Suntem convinşi că, beneficiind de sprijinul Euroins Insurance Group, Interamerican se va dezvolta mai mult în cadrul pieţei de asigurări bulgare aflate în expansiune şi va continua să îşi sprijine clienţii şi toţi ceilalţi stakeholderi.”

Kiril Boshov, CEO Euroins, a afirmat: „Suntem foarte mulţumiţi de faptul că am ajuns la o înţelegere cu Achmea privind transferul Interamerican Bulgaria. Cu această tranzacţie, Euroins Insurance Group va avea o gamă completă de produse de asigurare – life, non-life şi sănătate. Compania va putea, astfel, să le ofere actualilor şi viitorilor clienţi o paletă largă de produse de asigurare. Suntem mândri să vedem grupul dezvoltându-se ca urmare a acestei fuziuni.”

Pentru a facilita o tranziţie stabilă şi pentru a sprijini dezvoltarea companiei, Dominique Bauduin, CEO-ul Interamerican, a fost de acord să rămână în cadrul companiei şi al noului grup.