Taxi la Gara de Nord: Meridian Taxi a castigat licitatia pentru Statia Oficiala de Taxi

Compania Meridian Taxi a fost adjudecata drept castigatoare a licitatiei organizata de C.N.C.F. ”CFR” S.A., privind montarea unei statii oficiale de comenzi taxi in Gara de Nord din Bucuresti. Astfel, pe modelul implementat in cadrul Aeroportului International Henri Coanda, compania MERIDIAN TAXI pune la dispozitia calatorilor dispozitive touchscreen pentru comenzi taxi.

"Suntem increzatori ca vom contribui substantial la cresterea gradului de satisfactie si siguranta al calatorilor ajunsi in Gara de Nord", a declarat Lucian Marin – Director Executiv Meridian Taxi.

Calatorii ajunsi in Gara de Nord vor avea posibilitatea de a comanda masini de taxi prin intermediului a patru dispozitive cu touchscreen, amplasate in zona coloanelor. In dreptul fiecarui aparat va exista si un dispecer, care ii va ajuta pe calatori sa cheme taxiul. De asemenea, vor fi instalate si camere de supraveghere, care vor intregistra fluxul de calatori ce va fi deservit de masinile de taxi MERIDIAN.

Accesul in perimetrul din zona coloanelor, delimitat prin bariera, va fi permis doar companiilor autorizate, excluzand astfel preluarea clientilor de catre taximetristrii fara autorizatie de taxi valabila.

„Intrucat zona este cunoscuta ca fiind una cu un potential destul de ridicat al infractiunilor legate de inselarea clientilor taxi, solicitam sprijinul Politiei Rutiere si al Directiei de Transport, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti pentru limitarea accesului taximetristilor neautorizati. In caz negativ, toate eforturile vor fi zadarnice. Suntem insa increzatori ca vom contribui substantial la cresterea gradului de satisfactie si siguranta al calatorilor ajunsi in Gara de Nord”, a spus Lucian Marin – Director Executiv Meridian Taxi.

Cu prilejul adjudecarii acestei licitatii, compania de taxi MERIDIAN va investi o suma considerabila pentru reorganizarea acestei activitati, constand in instalari de echipamente touchscreen, sistem video de supraveghere, bariere la intrarea, respectiv la iesirea din spatiu, angajrea personalului necesar operarii acestora si  semnalizarea statiei taxi prin marcaje informative pentru clienti, in interiorul Garii de Nord.