Saxo Bank va face publice volumele de tranzactionare in fiecare a 5-a zi a lunii

Saxo Bank, bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online, a lansat două noi inițiative menite să facă procesul de tranzacționare mai transparent: publicarea depozitelor clienților și a volumelor de tranzacționare lunare și medii.
 
Saxo Bank este prima bancă din afara sectorului public care comunică aceste cifre, demonstrând dedicarea pentru transparență în industria financiară. Valorile vor fi publicate în fiecare a 5-a zi a lunii, la: www.saxoworld.com/investorrelations/transparency

Cifrele publicate indică depozitele colaterale de tranzacționare ale clienților, depozite care au atins suma de 6,83 miliarde $ pe iulie 2013, o creștere cu 10% față de începutul anului, când înregistrau 6,21 miliarde $.

După un început în forță anul acesta, volumele de tranzacționare s-au stabilizat de la o medie zilnică de 16,2 miliarde $ pe primele 6 luni, la 11,9 miliarde $, în luna iulie 2013.

Didier Abbato, Global Product Manager la Saxo Bank, a declarat:

“Ne mândrim cu faptul că suntem inovatori și lideri când vine vorba de transparență în industria serviciilor financiare, lucru vital dacă privim la ce s-a întâmplat cu industria în trecut. Ne străduim să dezvoltăm și să punem în practică noi modalități de a spori cantitatea de informații disponibile clienților. Prin asemenea inițiative, vom continua să câștigăm legitimitate și să ne îmbunătățim reputația din piață.”

Saxo Bank a fost prima instituție financiară care a publicat datele OTC options și care a dezvoltat mereu de atunci ideile de transparență și deschidere. În iunie 2012, banca a lansat modulul FX Open Orders pe TradingFloor.com, website-ul comunității de tranzacționare. Modulul Forex Open Orders oferă o privire de ansmablu, instantanee, asupra pozițiilor FX open plasate de clienții Saxo Bank pe 10 perechi valutare majore, permițând utilizatorilor să acceseze ordine istorice în cross și în cadrul perechilor valutare respective.