In Bucuresti au loc zilnic cel putin 50 de accidente rutiere usoare, potrivit companiilor de asigurari

În Bucureşti au loc cel puţin 50 de accidente rutiere uşoare pe zi, în zilele cu vreme bună şi numărul lor creşte până la circa 250 în zilele cu ploi sau ninsori, potrivit companiilor de asigurări.

Astfel, bucureştenii sunt fruntaşi la numărul de tamponări, care de cele mai multe ori îi forţează pe şoferi să ducă maşinile în service pentru reparaţii. Şi accidentele grave plasează Bucureştiul în topul oraşelor cu cele mai periculoase şosele. Doar anul trecut, în Capitală au avut loc circa 950 de accidente grave, soldate cu 80 de morţi şi 945 de răniţi, potrivit datelor Poliţiei Rutiere, furnizate pentru www.autocard.ro.

La nivelul întregii ţări, primele 8 luni ale anului 2013 au însemnat 4.500 de accidente auto grave.

Potrivit asiguratorilor, orice daună auto necesită cel puţin o zi din timpul posesorului autoturismului implicat pentru deschiderea dosarului de daună şi ducerea maşinii în service.

Pentru şoferii din Bucureşti există deja un serviciu care preia toate aceste responsabilităţi – Autocard.  În caz de daună, posesorii de Autocard beneficiază de ajutorul unui reprezentant care se va ocupa de întocmirea dosarului de daună şi va prelua responsabilitatea tuturor drumurilor şi a actelor necesare. Ulterior, acesta va duce autoturismul avariat într-unul dintre service-urile partenere Autocard şi îl va înapoia posesorului după reparaţii.

În cazul în care autoturismul nu se poate deplasa din cauza daunei, posesorii de Autocard beneficiază şi de tractare gratuită. De asemenea, dacă reparaţiile durează mai mult de 10 zile, şoferii posesori de Autocard vor primi o maşină la schimb, fără costuri suplimentare.

Cardul de asistenţă la daune Autocard este valabil 12 luni şi poate fi achiziţionat la preţul de 79 de lei de pe www.autocard.ro. Datorită parteneriatului cu www.rca-ieftin.ro, clienţii RCA Ieftin beneficiază de Autocard la preţul special de 49 de lei, dacă îl comandă odată cu achiziţionarea unei poliţe RCA.

“Am ales să susţinem Autocard deoarece vrem să le facem şoferilor viaţa mai uşoară, mai ales în momentele dificile, cum ar fi un accident. De aceea, le oferim clienţilor noştri de pe www.rca-ieftin.ro acest produs la un preţ promoţional, de numai 49 de lei”, a declarat Alexandru Pintilie, director general Pintilie Broker de Asigurare.

Momentan, serviciul Autocard este disponibil doar şoferilor din Bucureşti, pentru daunele produse în Bucureşti.