Schneider Electric a achizitionat compania spaniola AST Modular

Schneider Electric a achizitionat compania spaniola AST Modular, lider in centre de date prefabricate la nivel mondial. Având peste 12 ani de experientă, AST Modular oferă un portofoliu complet de module prefabricate, servicii, expertiză de proiect si asistentă la punerea în functiune.

În urma achizitiei AST Modular, Schneider Electric îsi consolidează pozitia pe piata de centre de date prefabricate. Cu sediul central în Barcelona, Spania, AST Modular a implementat cu succes peste 450 de proiecte de centre de date în peste 30 de tări. Compania este considerată un inovator în domeniul centrelor de date prefabricate, evoluând constant si perfectionându-si solutiile cu fiecare nouă generatie. AST Modular si-a extins portofoliul cu module non-ISO, design multi-modular, camere multi-modulare pentru centre de date, precum si o gamă largă de optiuni de climatizare optimizate pentru spatiul IT prefabricat.

„AST Modular a avut întotdeauna ca misiune oferirea celor mai bune si inovatoare centre de date prefabricate. Prezenta globală a Schneider Electric, expertiza sa de clasă mondială, solutiile de climatizare si de Management al Infrastructurii Centrelor de Date, alături de o retea excelentă de asistentă tehnică, vor reprezenta un beneficiu major pentru clientii nostri”, a declarat Henry Daunert, CEO AST Modular.

„Capabilitătile si experienta AST Modular completează strategia Schneider Electric de a oferi solutii prefabricate la nivel mondial si ajută la satisfacerea cererilor clientilor nostri pe acest segment în continuă dezvoltare”, a declarat Kevin Brown,  Vice President Data Center Global Offer and Strategy, Schneider Electric. „Achizitia  AST Modular ne consolidează capacitătile regionale în Europa, America Latină, Orientul Mijlociu si Africa, având fabrici si specialisti în inginerie localizati în Barcelona si Miami. Asteptăm cu nerăbdare să ne extindem portofoliul de proiecte de referintă si să integrăm solutiile AST Modular pentru a crea cea mai completă ofertă din industrie.”

Sistemele modulare prefabricate au ca principal avantaj faptul că permit adaptarea rapidă a capacitătii unui centru de date, necesitând un timp redus pentru instalare si operare, în comparatie cu un centru de date conventional.

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operatiuni în mai mult de 100 de tări, Schneider Electric oferă solutii integrate pentru diverse segmente de piată, detinând pozitii de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în constructii si al centrelor de date sau retelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezentă extinsă si în domeniul aplicatiilor pentru segmentul rezidential.

Cei peste 140 000 de angajati ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă si verde, realizând venituri din vânzări în valoare de 24 miliarde de euro în 2012, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele si organizatiile „să profite la maximum de resursele energetice”.