Noul Mercedes-Benz CLA 45 AMG, echipat cu anvelope Sport Maxx RT de la Dunlop

Dunlop, unul dintre liderii mondiali în domeniul productiei de anvelope de înaltă si ultra-înaltă performantă, anuntă că anvelopa Sport Maxx RT, pe care o produce, proiectată conform tehnologiei de curse, a fost aleasă de Mercedes-AMG pentru echiparea noului său model CLA 45 AMG.

Noul model CLA 45 AMG va fi echipat cu anvelopa Dunlop Sport Maxx RT, de dimensiunea 235/35ZR19 91Y XL MO, care a fost special proiectată pentru acest coupe sportiv. Cu o putere de 265 kW (360 hp) si cu un efort maxim de torsiune de 450 Newton-metri, motorul său turbo-supraalimentat este cel mai puternic motor cu patru cilindri în productia de serie din întreaga lume. Astfel, anvelopa Sport MAXX RT răspunde exigentelor soferilor amatori pasionati, care savurează  din plin sentimentul de a detine controlul unui număr semnificativ de cai putere. Anvelopa Sport MAXX RT este caracterizată de un grad înalt de aderentă pe carosabilul uscat si umed, combinată cu  excelente capacităti de manevrare si cu performantă la frânare.

Anvelopa e proiectată în acord cu tehnologia de curse a Dunlop, care are o traditie de 125 de ani si care a luat nastere si a evoluat în contextul unor circuite iconice precum Le Mans, Nurburgring si Silverstone. Toate anvelopele Dunlop sunt dezvoltate pornind de la tehnologia de curse, fie că ne referim la compus, fie că e vorba de sutele de mii de ore de experientă pe pistă, oferită de inginerii Dunlop.

Echiparea este din gama altor echipări operate cu anvelope Dunlop Sport Maxx RT si Sport Maxx Race, pentru noile masini super performante de la Mercedes. În această categorie intră C63 AMG Coupé Black Series,  A45 AMG,  SLS AMG GT si acum noul model CLA 45 AMG.

”Echiparea noului model CLA 45 AMG este încă un exemplu al abilitătii noastre de a oferi noi nivele de excelentă pentru condusul auto de înaltă performantă”, a precizat Guillaume Carli, Marketing Manager la Dunlop EMEA. “Anvelopele Sport MAXX RT produse de noi, oferă o performantă excelentă, capacitând puterea masivă generată de modelul CLA 45 AMG, pentru a fi transferată pe sosele într-o manieră optimă”.

Dunlop este unul din producătorii de anvelope de înaltă si ultra-înaltă performantă lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Experienta extinsă a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. Întotdeauna având ca scop maximizarea plăcerii de a conduce, Dunlop oferă tuturor tipurilor de motorizări performanta si durabilitatea celor mai noi tehnologii pentru anvelope, incluzând anvelope cu tehnologia RunOnFlat, care este potrivită vehiculelor câstigătoare de premii precum Mini, BMW Seria 1, Seria 3, Seria 5/6, X5/X6 si altele.

Multi dintre producătorii mondiali de top de masini, incluzând  Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, VW si Porsche, folosesc Dunlop ca echipare originală.