Raiffeisen Bank, Directia Generala de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1 si Visa Europe faciliteaza plata taxelor si impozitelor pentru contribuabilii din sector

Raiffeisen Bank si Directia Generală de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1 – D.G.I.T.L. S1, în parteneriat cu Visa Europe, desfăsoară în perioada 13 februarie - 31 martie 2014 o campanie prin care fac mai simplă plata taxelor si impozitelor locale. Campania presupune acordarea posibilitătii de plată prin card a taxelor si impozitelor locale în agentiile Raiffeisen Bank din Promenada Mall si Feeria - Băneasa Shopping City.

„In perioada februarie - martie, în două agentii Raiffeisen Bank va functiona un spatiu dedicat încasării de taxe si impozite unde contribuabilii persoane fizice ai Sectorului 1 îsi pot plăti contributiile către bugetul local prin card bancar la un terminal POS” a explicat Mihai Negulescu, Director Directia Acceptare Carduri & E-commerce Raiffeisen Bank.

Contribuabilii nu plătesc comision pentru plata taxelor si impozitelor locale cu cardul la POS.
Raiffeisen Bank s-a alăturat eforturilor administratiilor locale si ale Visa Europe de a promova sistemele alternative pentru plata taxelor si impozitelor puse la dispozitia contribuabililor în dorinta de a creste cât mai mult numărul celor care optează să achite datoriile către bugetul de stat prin sisteme electronice. De altfel, Primăria Sectorului 1 Bucuresti a fost desemnată drept câstigătoare a competitiei nationale de plată a taxelor si impozitelor locale cu cardul derulată de Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, în 2013 si a primit titlul onorific de „Primăria Viitorului”, întrucât a înregistrat cel mai mare număr de plăti ale taxelor si impozitelor cu cardul la 1.000 de locuitori.

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top, oferind o gamă completă de produse si servicii persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unităti bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) si internet banking (Raiffeisen Online). Banca are o retea de peste 527 agentii în toată tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care aproape 100.000 de IMM-uri si 7.600 corporatii mari si medii.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plată detinută si operată de băncile membre si alti furnizori de servicii de plăti din 37 de tări din Europa.

Visa Europe actionează în avangarda tehnologiei pentru a crea servicii si infrastructură care să permită milioanelor de consumatori, companii si guverne din Europa să facă plăti electronice. Membrii săi sunt responsabili de emiterea cardurilor, înscrierea comerciantilor si stabilirea comisioanelor pentru posesorii de carduri si comercianti.

Visa Europe operează un model de afaceri cu volum mare si costuri reduse care oferă servicii membrilor săi. Surplusul obtinut este reinvestit în afacere si folosit la îmbunătătirea capitalului si rezervelor.

În Europa, există 500 milioane de carduri Visa si 1 € din fiecare 6,5 € cheltuiti este pe un card Visa. În anul financiar încheiat în septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au însumat 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa au continuat să crească (+20% fată de anul anterior) si s-au situat la 240 miliarde de euro.

Începând cu anul 2004, Visa Europe, fondată în Marea Britanie, a devenit independentă de Visa Inc., cu licentă exclusivă, irevocabilă si perpetuă în Europa. Ambele companii actionează în parteneriat pentru a facilita plătile cu Visa la nivel global. Fiind un sistem de plată european, Visa Europe are capacitatea de a răspunde rapid la cerintele specifice ale pietei băncilor europene si ale clientilor acestora – posesori de carduri si comercianti – si de a îndeplini obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piată internă de plăti.