McGregor & Partners - previziuni optimiste pentru 2014

Pentru firma de avocatură McGregor & Partners 2013 a fost un an al schimbărilor, schimbări care s-au dovedit a fi de bun augur, întrucât i-a ajutat să-si dezvolte si să îsi extindă domeniile de practică si, implicit, portofoliul de clienti.

Modificările schemei de sprijin a energiei regenerabile, ridicarea restrictiilor aplicate românilor care lucrează în Marea Britanie, precum si îmbunătătirea situatiei economice au constituit, pentru McGregor & Partners, motive pentru a investi mai mult timp si efort în atragerea de noi clienti din alte zone de activitate.

„2013 a însemnat un an al oportunitătilor. Schimbările produse anul trecut ne-au determinat să luăm decizia strategică de a ne dezvolta si in alte domenii: energie conventională, în special petrol, gaze si în general resurse naturale. Am reusit, astfel, să extindem zona de energie după ani în care ne-am concentrat pe energie regenerabilă. De asemenea, desi McGregor & Partners este recunoscută pentru experienta în domeniul tranzactiilor, anul trecut am reusit să ne dezvoltăm aria de practică în cel al litigiilor. Printre acestea as dori să amintesc: reprezentarea unei bănci internationale, în ceea ce priveste legislatia referitoare la transportul maritim si recuperarea unei creante importante în urma vânzării unei nave, ipoteca în favoarea băncii; asistarea unei companii internationale de transport si logistice, si reprezentantei acesteia din România, în recuperarea remorcilor rutiere de la un fost subcontractant, în mai multe locatii din Europa; asistarea unei companii internationale de transport maritim într-o situatie de urgentă: arestarea uneia dintre navele sale”, a declarat Neil McGregor, Partener Coordonator, McGregor & Partners.

Printre noii clienti ai McGregor & Partners se numără o companie canadiană care produce combustibil nuclear, o companie elvetiană de furnizare a energiei si unul dintre liderii mondiali în domeniul serviciilor din industria petrolieră.

„Ne asteptăm ca 2014 să fie un an mai bun decât cel precedent. Suntem optimisti în ceea ce priveste extinderea portofoliului de clienti. De asemenea, doresc să mentionez că, desi 2013 a însemnat extinderea si în alte domenii de practică decât cel al energiei regenerabile, aceasta a rămas o zonă importantă în portofoliul McGregor & Partners”, a concluzionat Neil McGregor.

McGregor & Partners, cu birouri în Bucuresti, România si Sofia, Bulgaria este asociată cu firma de avocatură Stephenson Harwood din 2002.  Condusă de Neil McGregor, avocat britanic cu una dintre cele mai îndelungate activităti de avocat străin în domeniul comercial din Europa centrală si de sud, echipa McGregor & Partners de avocati români si bulgari cu experientă în domeniul comercial, oferă consultantă în orice aspecte de drept comercial, ocupându-se în particular de achizitii & fuziuni, activităti de finantare si alte investitii pentru companii si fonduri multinationale.  McGregor & Partners are o experientă deosebită în domenii cum ar fi energia, logistica, drept maritim, comert si transport.