Grupul Gothaer doreste sa-si majoreze participatia in Gothaer Asigurari Reasigurari la 100%

Grupul Gothaer îsi anuntă intentia de a prelua restul actiunilor Gothaer Asigurări Reasigurări prin achizitia participatiilor detinute de actionarii locali ai societătii, Constantin Toma si Efraim Naimer. Tranzactia concordă cu abordarea grupului de a detine 100% din subsidiarele sale în regiune si este menită să sustină dezvoltarea operatiunii din România pe termen lung.

“Avem un angajament ferm fată de piata de asigurări din România, suntem aici pentru a construi o prezentă durabilă si o operatiune sustenabilă prin investitia si sprijinul pe care îl acordăm Gothaer Asigurări Reasigurări. După constructia unei baze solide, sustinută puternic de co-actionarii nostri locali, considerăm că a detine 100% din subsidiara locală este cea mai bună modalitate de a ne întări pozitia în România. La mai mult de un an de la intrarea noastră pe piată, suntem multumiti să detinem si să conducem o companie sănătoasă, tânără si modernă, un asigurator profesionist care suntem siguri că reprezintă baza cea mai potrivită pe care să ducem Gothaer Asigurări Reasigurări la un alt nivel, acel al unui jucător important pe piata de asigurări din România” declară Jürgen Meisch, CFO Gothaer Group.

“Suntem bucurosi că parteneriatul pe care l-am avut cu Gothaer la intrarea lor în piată construieste mai departe si conferă mai multă încredere pietei de asigurări din România si entitătii locale pe care am dezvoltat-o împreună” declară Constantin Toma, actionar local si antreprenor activ în mediul de afaceri românesc.

“Suntem multumiti de parcursul si realizările companiei de până acum si sunt sigur că o investitie majorată a grupului Gothaer în operatiunea locală va ridica compania la un alt nivel. Managementul local si întreaga echipă sunt dedicati acestui proiect si vor face, cu sigurantă, împreună cu Gothaer, o diferentă si prezentă notabilă în piata de asigurări din România”, adaugă Efraim Naimer, actionar si businessman.

Tranzactia, care survine ca urmare a intentiilor exprimate atât de grupul Gothaer cât si de actionarii locali ai Gothaer Asigurări Reasigurări, se află în etapa de documentare si urmează a fi supusă aprobărilor autoritătilor locale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Părtile au agreat să nu furnizeze alte detalii suplimentare referitoare la tranzactie.

Gothaer este un asigurator în plină dezvoltare, cu peste 180 de angajati si un volum de prime brute subscrise de 66.72 milioane lei în 20131 si care îsi propune să devină un jucător important pe piata de asigurări din România.

Fondat în 1820, Gothaer are peste 3.5 milioane de clienti si prime brute subscrise de aproximativ 4 miliarde de Euro. Compania se numără printre marile grupuri de asigurări din Germania si este una dintre cele mai mari companii de asigurări mutuale. În cadrul grupului, Gothaer Finanzholding AG administrează activitătile financiare ale acestuia.