Actionarii SIF1 ar putea sa nu primeasca dividende pentru al doilea an consecutiv

In 2013, SIF Banat-Crisana a surprins piata atunci cand actionarii au decis sa aleaga varianta neacordarii de dividende pentru anul fiscal 2012. In acest an,  Consiliul de Administratie (CA) al Societatii de Investitii Financiare Banat-Crisana (SIF1) propune actionarilor acelasi scenariu: zero dividende.

La Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor, convocata pentru 14/15 aprilie 2014, va fi supusa votului propunerea cu privire la repartizarea profitului din 2013 - putin peste 80 de milioane de lei.

Consiliul de Administratie propune ca intreaga suma sa fie trecuta la Alte rezerve, pentru surse proprii de finantare utilizabile in viitor conform hotararii adunarii generale ordinare a actionarilor.

Vestea vine in conditiile in care SIF1 tocmai anuntase ca a cumparat aproximativ 5% din actiunile SIF Muntenia (SIF4), la putin timp dupa ce ASF a permis SIF-urilor sa efectueze astfel de tranzactii.

Ramane de vazut care va fi evolutia pretului actiunilor SIF1 la Bursa de Valori Bucuresti, dupa aceasta propunere referitoare la dividende. SIF1 a avut in 2013 un profit slab in comparatie cu celelalte SIF-uri (de exemplu SIF Transilvania), chiar daca a recuperat in ultima parte a anului. Totusi, in luna ianuarie 2014, SIF1 a inregistrat un profit consistent, de 47,9 milioane lei.