Clientii BCR pot plati orice taxe si impozite catre orice primarie din Romania, prin Click 24 Banking

Banca Comercială Română (BCR)  este prima bancă din România care oferă, prin intermediul aplicatiei de internet banking, un nou serviciu clientilor - posibilitatea de a achita orice impozit sau taxă către bugetele locale si de stat.

Clientii BCR îsi pot achita prin intermediul Click 24 Banking: Impozitul pe clădire; Impozitul pe masină; Impozitul pe teren intravilan sau extravilan; Impozitul pe venituri din închiriere; Impozitul pe venituri din activităti independente; Impozitul pe venituri din salarii.

“Această perioadă a anului este una dintre cele mai aglomerate perioade la ghiseele administratiilor locale, unde clientii vor să îsi plătească taxele si impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% în conditiile în care achită impozitul până la data de 31 martie. Acum, BCR vine în sprijinul clientilor, oferindu-le posibilitatea de a evita aceste cozi plătind direct din Click 24 Banking prin introducerea sumei de plată si selectarea din listă a primariei către care clientii vor să realizeze plata. Este simplu si este gratuit! tinând cont că oferim posibilitatea plătii impozitelor aferente tuturor primăriilor, clientii BCR pot plăti si pentru clădiri si terenuri din mediul rural aflate în proprietatea lor sau a familiei, evitând astfel drumurile necesare în acest scop, economisind semnificativ timp si bani”, a declarat Catalin Ionescu, Sef Departament E-Channels BCR.

Clientii BCR pot plăti atât în numele lor căt si în numele altor membrii ai familiei, în acest caz fiind necesar să introducă CNP-ul persoanei respective.

Functionalitatea de plată impozite si taxe din Click 24 Banking permite persoanelor fizice plata oricărui tip de impozit si taxă către:

Bugetele locale (orice primărie din România din mediul urban sau rural)
Bugetul de stat
Bugetul asigurărilor sociale de stat
Bugetul asigurărilor pentru somaj
Bugetul Fondului national unic de asigurări sociale de sănătate

Pentru realizarea plătilor către aceste bugete clientii trebuie să cunoască si să selecteze din listă tipul de buget în care primăria sau institutia beneficiară încadrează respectivul impozit. Sumele de plată pentru impozite sunt comunicate în general de către fiecare primarie către cetăteni printr-o scrisoare de informare ce contine decizia de impunere.

Toti detinătorii de conturi curente BCR în lei au gratuit inclus în pachet accesul la internet banking si au posibilitatea de a plăti impozite si taxe.

BCR transmite către Ministerul Finantelor Publice, detaliile complete privind operatiunile de plăti individuale aferente sumelor colectate. În baza acestor informatii Ministerul Finantelor Publice asigură transferul sumelor către conturile corespunzătoare de venituri bugetare, în termen de maxim 2 zile lucrătoare de la data creditării contului deschis la trezoreria operativă centrală.