Carpatica Asig - mai multe riscuri acoperite pe segmentul Property, mai multi clienti si mai putine reclamatii

Carpatica Asig si-a majorat in acest an cu 33% acoperirea riscurilor pe segmentul Property,  prin contracte plasate la reasiguratori de top, cu rating minimum A. Compania si-a intarit credibilitatea: au fost cu 21% mai putine reclamatii in 2013 si cu 40% mai multi clienti in 2013, fata de 2012. Din totalul plangerilor adresate anul trecut firmelor de asigurari din Romania, Carpatica Asig are doar 5,7%.

Carpatica Asig are un program de reasigurare complex, ce acopera asigurarile de tip Property (cladiri si continut) si riscurile catastrofale aferente (cutremur, inundatie, etc).
Contractul de reasigurare a fost plasat prin JLT Towers Re, broker de talie mondiala, la reasiguratori de top care au cel putin rating A: Partner Re (rating S&P A+), Sirius (rating S&P A-), Aspen Re (rating S&P A), SCOR (rating S&P A+) si altii similari.
 
Siguranta clientilor pentru segmentul de locuinte a sporit considerabil. Capacitatea cumparata pentru contractul de reasigurare, la 01.01.2014, este mai mare cu 33%, fata de 2013 (sau dubla, fata de 2012). Primele de reasigurare achitate de Carpatica Asig urmeaza si ele acelasi trend crescator. Limita contractului de reasigurare s-a stabilit prin programe de modelare dedicate, folosite de piata internationala de reasigurare (RMS si EQECAT), cu respectarea normelor ASF (Ordinul 12/2012 si normele  aferente privind autorizarea si desfasurarea activitatii de subscriere si cedare in reasigurare a riscurilor de catastrofa naturala).

Carpatica Asig are doar 5,7% din totalul de 13.000 de plangeri ale firmelor de asigurari, mentionat in presa. Numarul reclamatiilor primite de Carpatica Asig a scazut, in 2013, cu 21% fata de anul precedent, in vreme ce numarul de clienti a crescut cu 40%, in perioada analizata. Cele mai multe reclamatii s-au inregistrat pe segmentul RCA, unde daunele platite in 2013 reprezinta peste 62% din totalul primelor brute subscrise.