Euroins Romania isi majoreaza capitalul social cu 100 milioane lei

Pe data de 25 februarie, adunarea ordinară a Consiliului de Administratie al Euroins România si Euroins Insurance Group (EIG), reunită la Bucuresti, a decis cresterea capitalului social cu 100 milioane lei, cea mai mare mărire de capital de până acum. Adunarea actionarilor va vota mărirea de capital în data de 15 aprilie.

În urma acestei măriri, a opta, capitalul social al Euroins România va fi de 238,5 milioane lei. Ultima mărire de capital a avut loc în decembrie 2013 si a avut valoarea de 18,7 milioane lei. Valoarea totală a infuziilor de capital din ultimii ani depăseste 50 milioane euro.

Decizia de crestere a capitalului social al Euroins România reflectă angajamentul strategic în favoarea întăririi pozitiei companiei în tara noastră, precum si sprijinul pe care actionarii sunt decisi să îl acorde pentru a sustine dezvoltarea activitătii si a asigura soliditatea companiei pe piata asigurărilor.

Euroins România creează, astfel, o fundatie solidă pentru extinderea strategică de anul acesta către mai multe segmente de piată si clienti, precum si pentru îmbunătătirea continuă a operatiunilor si a nivelului serviciilor oferite consumatorilor.

Afacerile Euroins România s-au majorat până la 115 milioane euro în 2013, echivalentul a circa 72% din totalul subscrierilor raportate de Euroins Insurance Group. Raportat la anul 2012, Euroins România a consemnat o crestere de circa 12,6%.

Euroins Insurance Group este unul dintre cele mai mari grupuri independente care operează în pietele din ECE. Compania detine o cotă de piată de aproximativ 7% în Bulgaria, România si Macedonia, având 1.100 de angajati.