SanaPro: Allianz-Tiriac intra pe segmentul asigurarilor individuale de sanatate

Allianz-Țiriac își diversifică oferta pe segmentul asigurărilor de sănătate prin lansarea noului produs individual de asigurare de sănătate- SanaPro. Flexibilitatea, acoperirea unui număr variabil de servicii medicale, de la consultații de specialitate, până la spitalizare și intervenții chirurgicale și accesul facil la acestea, au fost principalele atribute solicitate de aproximativ 90% dintre clienții Allianz-Țiriac în discuțiile cu reprezentanții de vânzare, ce au stat la baza construcției noului produs de asigurare individuală de sănătate (SanaPro). 

Din perspectiva acoperirilor, SanaPro este structurat astfel încât să ofere mai multe variante de acoperire, oricare dintre variantele asigurării de bază putând fi completate prin contractarea unor clauze suplimentare ce pot oferi, de exemplu, acoperire pentru spitalizare și intervenții chirurgicale pentru asigurat sau pentru copiii acestuia, ori acoperire pentru o serie de investigații cu caracter preventiv.

Costurile accesibile fac ca noul produs să devină o opțiune pentru diferite categorii de clienți. Astfel, pentru un client cu vârsta între 30-34 de ani, care alege una din acoperirile de bază, prima de asigurare trimestrială pornește de la 130 RON, ceea ce înseamnă mai puțin de 50 RON lunar. Dacă alege să adauge aceleiași acoperiri de bază clauza de spitalizare și intervenții chirurgicale, poate plăti în plus începând cu 160 RON trimestrial, prin urmare prima de asigurare trimestrială totala (acoperirea de bază și clauza de spitalizare și intervenții chirurgicale) pornește de la 290 RON trimestrial (ceea ce înseamnă mai puțin de 100 RON lunar).

”Am dorit să venim pe piață cu un produs care să fie accesibil mai multor categorii de clienți, un produs flexibil, modular, ce poate fi ușor personalizat în funcție de nevoile proprii ale fiecărui client și de bugetul disponibil”, explică Virgil Ichim, Director Divizia Asigurări Viață și Sănătate în cadrul Allianz-Țiriac Asigurări. 

Clienții SanaPro au acces la nivel național la o rețea de peste 400 de clinici partenere, aflată în permanentă dezvoltare și atent monitorizată în privința serviciilor oferite. Accesul la serviciile medicale oferite de clinicile partenere se face cu ușurință, prin Serviciul Asistență Asigurări Sănătate, costurile serviciilor medicale decontându-se direct în rețeaua partenerilor medicali Allianz-Țiriac până la limita maximă de acoperire. În cazul în care clientul apelează la un furnizor de servicii medicale (de stat sau privat) în afara rețelei partenerilor Allianz-Țiriac, rambursarea cheltuielilor se face pe baza documentelor justificative, în limita acoperirilor, conform condițiilor contractuale.

Noul produs individual de asigurare de sănătate- SanaPro- poate fi contractat atât de persoane fizice (cu vârsta de maxim 64 de ani), cât și de persoane juridice cu mai puțin de 5 angajați, care doresc să ofere produsul în cadrul pachetelor de beneficii pentru angajați. Dacă produsul este contractat de angajator (asiguratul fiind angajatul), primele de asigurare sunt deductibile conform reglementărilor Codului Fiscal.