Cea mai mare anvelopa de la Goodyear este de marimea unui elefant - peste 4 metri si 5400 kg

O întrebare la care Goodyear trebuie frecvent să răspundă: „care este cea mai mare anvelopă pe care o fabricati?”. Răspunsul: anvelopa RM-4A+ Off The Road, în dimensiunea 59/80R63, care este de înăltimea unui elefant si are o greutate similară cu acesta. Această masivă anvelopă OTR a fost dezvoltată pentru a căra sute de tone de rocă si alte tipuri de materiale, si este parte a gamei de anvelope RM (Rock Mining) pe care compania le produce.

Această anvelopă gigantică de 63 de inch (în diametrul jantei) este produsă în fabrica Goodyear din Topeka, Kansas (U.S.A.) si este vândută peste tot în lume pentru echiparea vehiculelor si echipamentelor de minerit si trasport de pământ si roci, ce operează în cariere de piatră, mine de cupru, aur si roci masive.

La un diametru total de 4,023 metri, această anvelopă este mai înaltă decât majoritatea semi-remorcilor din Europa (care ating 4 metri înăltime) si cu un metru mai înaltă decât un cos de baschet.
Cele 5400 de kilograme pe care anvelopa le cântăreste vin la pachet cu o serie de tehnologii avansate si este capabilă să transporte o greutate de 100.000 de kilograme la o viteză de 50 km/h.

Tehnologiile pe care anvelopa le incorporează sunt legate de materialele din care aceasta este făcută, de constructie si design. Anvelopa de 63 de inch este construită pe baza unei carcase si centuri de otel si este alcătuită cu precizie, utilizându-se echipament de ultimă generatie, complet integrat în procesul de fabricare al anvelopei. Instrumentele de simulare computerizată sunt folosite pentru a asista procesul de proiectare al produsului, iar Goodyear lucrează îndeaproape cu producătorii de echipare originală pentru a ajuta la stabilirea dimensiunii adecvate vechiculului lor. 

Anvelopa de 63 de inch a fost proiectată pentru o performantă optimă. Printre caracterisiticile sale se numără si compusul de cauciuc CycleMax dezvoltat de Goodyear special pentru răcirea benzii de rulare; canelurile interblocante sunt dispuse de-a lungul liniei centrale a anvelopei pentru o stabilitate sporită si pentru o scădere suplimentară a nivelului căldurii în pneu. Canelurile ascutie/non-directionale ajută la cresterea tractiunii, iar adâncitura umărului lateral ajută la reducerea degajării de căldură.

Anvelopa de 63 de inch este disponibilă în două dimensiuni: 53/80R63 si 59/80R63; cu trei variante ale compusului si două adâncimi ale benzii de rulare (E3 si E4), ceea ce oferă 12 variante disponibile. 

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 69.000 de angajati si îsi fabrică produsele în 52 de unităti de productie din 22 de tări peste tot în lume. Cele două centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg dezvoltă produse si servicii de ultimă generatie care stabilesc standardul pentru tehnologie si performantă în această industrie. Fondată în 1898, inovatiile Goodyear au stabilit standardele automobilismului pentru mai bine de 100 de ani.