Transavia va investi in renovarea si modernizarea sectiei de chirurgie a spitalului judetean Alba

Compania Transavia, liderul pietei de carne de pui din România, va participa alături de autoritătile locale, la modernizarea sectiei de chirurgie din cadrul spitalului judetean Alba. Investitia totală a acestui proiect se ridică la aproximativ 500.000 euro.

În cursul ultimilor trei ani, Transavia a sprijinit modernizarea mai multor sectii din acest spital- sectia de oncologie, neuro-chirurgie si sectia de urgente. Aceasta actiune vine în completarea unor activităti de ordin social pe care compania Transavia le desfăsoară anual în sprijinul comunitătii.

«Ne dorim foarte mult să realizam proiecte sustenabile pentru societate si să ne implicăm proactiv în activităti menite să vină în ajutorul oamenilor. În general, ne place să ne implicăm în proiecte mari, de amploare, dar sustinem ocazional si alte activităti sociale. Sprijinim si persoane nevoiase, bolnavi, copii, bătrâni, dar si diverse institutii, precum case de copii si aziluri. Renovarea si modernizarea sectiei de chirurgie a spitalului judetean din Alba răspunde unei reale nevoi locale si ne bucurăm că avem posibilitatea să oferim sprijinul nostru.», declară Ioan Popa, Director General Transavia.

Transavia sustine în paralel si alte actiuni sociale. Anul trecut, compania a lansat programul educational « Ora de Nutritie », prin care îsi propune să ofere elevilor din clasele gimnaziale, informatii utile despre importanta abordării unui stil de viată sănătos.

De asemenea, în centrul preocupărilor companiei Transavia se află si activitătile sportive. De mai multi ani, compania organizează o competitie sportivă dedicată iubitorilor de golf si este sponsorul echipei de baschet CSU Alba Iulia.

Transavia este cel mai important producător de carne din România, cu o productie de peste 55.000 de tone de carne de pasăre, în fermele proprii de crestere din 5 judete – Alba, Cluj, Sibiu, Brasov si Harghita. Toate produsele sunt realizate în conformitate cu normele de calitate internationale, sub controlul autoritătilor sanitar-veterinare si de mediu, iar în anul 2006 compania a primit distinctia de furnizor al Casei Regale a României. Compania detine 15 ferme de crestere pui de carne, două ferme de reproductie si două statii de incubatie, o fabrică de nutreturi combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii si o fabrică de procesare a cărnii, precum si patru ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Brasov, unul dintre producătorii cu traditie pe piata românească, face parte din grupul Transavia.