Simplicity de la Euler Hermes - protectie a cashflow-ului pentru companiile mici

Euler Hermes a lansat Simplicity, o polită de asigurare a creditului comercial usor de utilizat, „de pe raft”, care protejează companiile mici împotriva riscului de a nu fi plătite de către clientii proprii.

„Simplicity” este concepută pentru a aduce în cîteva minute linistea firmelor mici, care se luptă cu clientii cu probleme la plată. Aceasta ofera o politică de preturi simplă, o administrare simplă si un proces simplu si rapid al cererilor pentru toate datoriile de peste 1000 lei, astfel, dacă o plată rămîne restantă, impactul asupra fluxurilor de numerar ale unei companii, este minimizat.

Lansat în România în urma unui proces extensiv de cerecetare a pietei si a unui rezultat de succes pe alte piete din Europa, precum Belgia, Olanda, Marie Britanie si Irlanda, Simplicity este primul produs de acest gen care răspunde nevoilor specifice ale afacerilor mici, înlăturînd necesitatea unei limite de credit.

În mod standard, companiile sunt acoperite în caz de neplată sau de insolventă a clientului lor pentru un minim de 60% din valoarea datoriei neachitate pînă la concurenta răspunderii maxime per Client-Debitor. Aceasta poate fi crescută la 90%, cu o raspundere maximă mai mare, în cazul în care asiguratul aplică pentru o clasa de risc la Euler Hermes, (prin intermediul platformei online Eolis) si clientul său este evaluat ca un risc acceptabil.

"Simplicity se adresează în mod direct nevoilor comunitătii de afaceri mici", a declarat Cristina Rusuleanu, Director General al Euler Hermes România. "În mod traditional asiguratorii de credit s-au axat în principal pe dezvoltarea de produse pentru a satisface nevoile companiilor de dimensiuni medii si mai mari. Era timpul pentru a crea solutii adaptate special sectorului de afaceri mici."

"Firmele mici recunosc avantajul de a-si proteja afacerea împotriva riscului de a nu fi plătite, dar politele de asigurare de credit existente au fost considerate ca fiind prea costisitoare, confuze si ineficiente pentru o afacere cu putin sprijin în managementul riscului de credit. Cu Simplicity, Euler Hermes a creat un produs „out of the box” care nu necesită mai multă administrare decît un RCA sau o polită de asigurare a  locuintei, dar care furnizează un nivel de protectie care va ajuta administratorii firmelor să doarmă mai linistiti noaptea.”

Euler Hermes este liderul global în asigurarea de credit comercial si un recunoscut specialist în domeniul bond-urilor, garantiilor si colectării creantelor. Cu mai mult de 100 de ani experientă, compania ofera clientilor săi business-to-business (B2B) servicii financiare care sprijină managementul creantelor comerciale si al lichiditătilor. Reteaua proprie de informatii urmăreste si analizează schimbările de zi cu zi ale solvabilitătii corporative în rîndul companiilor mici, medii si multinationale în piete ce reprezintă 92% din PIB-ul global.

Localizată în Paris, compania este prezentă în peste 50 de tări, cu mai mult de 6000 de angajati. Euler Hermes este o filială a Allianz, listată la Euronext Paris (ELE.PA) si evaluată  AA- de către Standard & Poor’s si Dagong. Compania a înregistrat o cifra de afaceri consolidată de 2,5 miliarde Euro în 2013 si a asigurat tranzactii de afaceri la nivel mondial de 789 miliarde Euro în expunere, la sfîrsitul anului 2013.