Gothaer la un an de prezenta in Romania: peste 52.000 de clienti si prime brute subscrise de aproape 15 milioane euro

După primul an de activitate, Gothaer Asigurări Reasigurări a raportat o creştere de peste 75% a primelor brute subscrise (aproape 15 milioane Euro) şi un număr dublu de clienţi (peste 52.000) comparativ cu anul 2012. Grupul Gothaer a decis recent să îşi majoreze la 100% cota de acţiuni deţinută în cadrul Gothaer Asigurări Reasigurări. Principalele obiective pentru 2014 sunt: continuarea creşterii profitabile, fiind aşteptate rezultate pozitive în următorii 3 ani, precum şi lansarea de produse competitive atât pentru piaţa de retail precum şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri).

Grupul Gothaer a intrat pe piaţa de asigurări din România la sfârşitul anului 2012, prin preluarea Platinum Asigurări Reasigurări, companie care a devenit, în urma unui proces de rebranding la începutul anului 2013, Gothaer Asigurări Reasigurări.

În 2013, Gothaer Asigurări Reasigurări a înregistrat o creştere de peste 75% a primelor brute subscrise (de la 8,5 milioane euro la 14,8 milioane euro), un număr dublu de clienţi (de la aproximativ 25.000 la peste 52.000) şi o creştere de 140% a numărului de poliţe din portofoliu, la 98.000.

În vederea dezvoltării activităţii, Gothaer a înfiinţat peste 140 de noi locuri de muncă, faţă de 60 cât deţinea în iunie 2012, devenind unul dintre angajatorii importanţi în sectorul financiar românesc şi focusându-se pe atragerea de tineri profesionişti, specialişti sau experţi în asigurări, coagulând astfel în echipa sa expertiza superioară din piaţa de asigurări românească.

„Gothaer a intrat pe piaţa de asigurări din România cu intenţia clară de a investi pe termen lung. Suntem în totalitate dedicaţi pieţei şi acestei tinere companii şi ne bucurăm că, după un an de activitate, Gothaer Asigurări Reasigurări a devenit un asigurător profesionist şi competitiv”, declară Jürgen Meisch, CFO Grup Gothaer. “Gothaer Asigurări Reasigurări va primi în continuare tot suportul nostru pe parcursul transformării sale într-una dintre cele mai importante entităţi din piaţa locală de asigurări”, adaugă Thomas Leicht, CEO Gothaer Allgemeine Versicherung şi Board Member al Gothaer, responsabil cu business-ul companiei pe plan internaţional.

“Pentru noi, 2013 a fost dedicat lansării şi poziţionării Gothaer Asigurări Reasigurări pe piaţa românească de profil. A fost, cu siguranţă, un an de creştere către stabilitate, ceea ce a implicat un număr mare de transformări interne, atât la nivelul portofoliilor, al angajaţilor şi structurilor organizatorice, cât şi pe alte planuri. În urmă cu un an, ne-am anunţat intenţia de a construi cea mai modernă şi mai performantă companie din piaţa de asigurări din România, iar astăzi, uitându-ne în urmă, ne bucurăm să putem afirma că ne aflăm deja pe acest drum, continuăm să oferim securitate financiară şi stabilitate deopotrivă pentru clienţi, parteneri, angajaţi, cât şi pentru acţionari. Obiectivul nostru de a obţine rezultate profitabile ne va ajuta să ne menţinem promisiunile”, afirmă Anca Băbăneaţă, CEO Gothaer Asigurări Reasigurări.

În 2013, cea mai importantă linie de business din portofoliul Gothaer Asigurări Reasigurări a fost cea de Property & Engineering, cu o cotă de 42%. CASCO, a doua linie de business, a reprezentat 30% din portofoliu.