Deschiderea inscrierilor pentru Trofeul Inovarii Dunare-Marea Neagra

Termenul pentru pre-selectarea principalelor proiecte majore prioritare prin Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) se apropie - Forumul Anual al Dunarii de la Viena are loc in perioada 26-27 iunie 2014. Doar cateva proiecte majore vor avea loc, ca interventii, in diverse domenii in Romania, dar in interiorul acelor proiecte putem sustine sub-proiecte in care sa se regaseasca in mod cat mai larg atat mediul de afaceri, cat si comunitatile locale din Romania.

"Tocmai de aceea, in acest context, cu ocazia Zilei Europene Maritime in Romania, marcata si in calendarul Comisiei Europene, ne propunem sa evidentiem si sa sprijinim prin lobby institutional cat mai dinamic acele idei de proiecte si initiative care merita cu adevarat sa fie incurajate si finantate la nivel european. Pentru aceasta sunt disponibile combinatii intre cele mai diverse linii de finantare, precum: COSME, Horizon 2020, Creative Europe, South-East Europe - axa Dunarea, etc. Pana atunci, insa, doar prin cunoasterea intre partenerii din domenii atat de diferite putem avea ocazia negocierii din timp a consortiilor si identificarea reciproca a nevoilor si zonelor de implicare", spun reprezentantii EUROLINK - Casa Europei.

"Prin decernarea, pentru a patra oara consecutiv, a Trofeelor “Black Sea-Danubian Social & Economic Innovator”,  vizam tocmai aceasta interactiune si sporirea inter-comunicarii spre a putea propulsa in atentia decidentilor asupra proiectelor dunarene cele mai ingenioase si inovative idei, initiative, retele si proiecte. De aceea, chemam pe toti cei interesati sa fie alaturi de noi si sa ne transmita cat mai prompt, spre nominalizare, atat propriile propuneri, cat si sugerarea unor realizari sau intentii de proiecte demne de interes ale partenerilor, care sa produca in fine diferenta ca ritm al competitivitatii, nu doar in Romania, ci in toata macro-regiunea Dunarii".

Comitetul Consultativ de Selectie este condus de Academician Alexandru T. BOGDAN – Director al Centrului de Biodiversitate al Academiei Romane, iar din acesta mai fac parte si alte importante personalitati din domeniul de afaceri, al consultantei, academic si cultural din tara si din alte state europene.

Parteneri Media Asociati: Agenţia Naţională de Presa AGERPRES, Naşul TV, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicaţii Mobile, Opinia Naţională, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie şi Administraţie Locală, Euroconsultanţă-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".

Pentru detalii suplimentare si inscrieri poate fi accesat siteul: www.houseofeurope.ro/Danube-BlackSea-Innovation sau contactat Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997 sau e-mail: info @ houseofeurope.ro .