Mazda a produs autovehicului SKYACTIV cu numarul 1 milion

Mazda Motor Corporation a anunţat că producţia celor trei autovehicule echipate integral cu tehnologia SKYACTIV - Mazda CX-5, Mazda6 şi Mazda3 -  a depăşit 1 milion de unităţi, atingând 1.040.000 la sfârşitul lunii martie 2014. Toate cele trei modele au adoptat întreaga gamă de tehnologii SKYACTIV. Reperul a fost atins la doi ani şi patru luni de la demararea producţie Mazda CX-5, în noiembrie 2011.

Mazda a dezvoltat tehnologia SKYACTIV cu scopul de a oferi fiecărui client o performanţă excelentă în ceea ce priveşte siguranţa şi mediul, fără a renunţa la plăcerea de a conduce specifică mărcii. Gama inovatoare de tehnologii este rezultatul unei revizii fără compromis, care a avut ca obiectiv îmbunătăţirea eficienţei componentelor de bază care dictează performanţa automobilului, precum motorul şi transmisia, concomitent cu reducerea greutăţii. Noua generaţie de automobile echipate cu tehnologia SKYACTIV a adoptat, de asemenea, şi designul Mazda KODO – Soul of Motion. Acesta exprimă puterea, frumuseţea şi tensiunea specifice mişcărilor animalelor neîmblânzite.

Cu ocazia acestui eveniment, Masamichi Kogai, Preşedinte şi CEO Mazda, a declarat: “La Mazda, depunem toate eforturile pentru dezvoltarea autovehiculelor SKYACTIV. Am atins cifra de 1 milion pentru că aceste modele au rezonat cu clienţii noştri peste tot în lume. În numele Mazda, daţi-mi voie să mulţumesc fiecăreia dintre persoanele care a cumpărat una dintre maşinile noastre. Având un spirit care provoacă şi depunând mult efort, Mazda va continua să creeze maşini şi mai interesante, care vor îmbogăţi viaţa proprietarilor lor. Acest lucru ne va ajuta să construim o relaţie puternică şi de durată cu clienţii noştri”.

Mazda va continua eforturile de extindere a gamei şi planifică introducerea altor 5 modele dotate cu tehnologia SKYACTIV până în martie 2016.