LEADERS Education Primavara 2014 - companiile recrutează studentii cu potential de lider

LEADERS Education, program complex de dezvoltare în materie de leadership, oferă, în această primăvară, studentilor de la Universitatea de Medicină si Farmacie “Carol Davila” si Universitatea Politehnică traininguri dedicate si ocazia unor internshipuri în cadrul companiilor partenere, în urma unei competitii practice. 

Structura programului organizat de Fundatia LEADERS constă în 5 săptămâni de seminarii, câte o seară în fiecare săptămână. În cadrul seminariilor sunt abordate diferite teme: bazele leadershipului, valori, comunicarea liderului, echipa si managementul timpului, toate acestea oferind studentilor fundamentele  teoretice necesare formării unui lider de succes. Pe lângă informatiile teoretice si întâlnirile cu lideri români de succes din domeniile de activitate vizate, programul beneficiază din acest an si de o parte aplicativă, care va necesita toate cunostintele dobândite pe parcursul celor 5 săptămâni.

Pentru proiectul final, studentii vor trebui să lucreze în echipe si să genereze solutii pentru o problemă reală, dată de companiile partenere ale programului. De la studii de caz, la definirea unui plan de organizare pentru un nou proiect, cu resurse fizice si financiare minime, ei trebuie să lucreze în echipă, să comunice cât mai eficient si să respecte deadline-urile de proiect. Câstigătorii proiectului vor avea ocazia să îsi vadă munca pusă în aplicare, realizând un stagiu de internship în compania parteneră.

"Considerăm o necesitate punerea în practică a tuturor cunostintelor teoretice. Aceasta este frumusetea proiectului final, lansat anul acesta: după 5 săptămâni, studentii vor folosi cunostintele dobândite si vor fi pusi într-o situatie reală. Buget minim, timp extrem de limitat si un target foarte pretentios. Abia atunci vor întelege ce înseamnă lucrul în echipă si rolul de lider.” declară Mihai Tutu, Director Program LEADERS Education.

Editia Primăvară 2014 a LEADERS Education este sustinută de sponsorii Goodyear si Pfizer si partenerul de training Ascendis.

Până în prezent, Fundatia Leaders a avut peste 1.500 de participanti de-a lungul a 13 editii de Leaders Education, bucurându-se de sprijinul a sase centre universitare majore din Bucuresti: ASE, UMF "Carol Davila", UPB, UTCB, Unibuc si USAMV.

Potrivit reprezentantilor Fundatiei, de la an la an, interesul arătat fată de program a crescut considerabil. “Universitătile tehnice au studenti care doresc să intre în câmpul muncii cât mai devreme si să profeseze ce au studiat. Tinerii din domeniul medical au mai degrabă foarte multe întrebări legate de tot ce urmează în cariera lor si caută sfaturi dacă să profeseze în tară sau nu. Mesajul nostru, transmis prin intermediul trainingurilor si al speakerilor, este să rămână. Cert este că toti sunt preocupati să beneficieze de cât mai multe oportunităti si sunt dornici să învete. Participantii sunt inspirati si termină programul cu o altă viziune, mai optimistă, si cu mai multă încredere în ei.” adaugă Mihai Tutu, Director Program LEADERS Education.

,,LEADERS Education a adus plus valoare dezvoltării mele, cei care ne-au vorbit la numai câtiva metri depărtare transmit idei cu mult mai multă convingere si motivatie decât cei care povestesc, poate în acelasi registru, însă pe internet. Aceste seminarii m-au captivat prin cunostintele pe care speakerii au avut deschiderea de a le împărtasi. Consider că este o ocazie pentru oricine de a lua contact si poate de a păstra legătura cu tineri de aceeasi vârstă care au preocupări si convingeri apropiate," declară Diana Alexandra Dinca, absolvent Leaders Education.

LEADERS Education editia 14, din cadrul Universitătii Politehnică Bucuresti, se derulează în perioada 7– 28 mai si se adresează tuturor studentilor din Politehnică, în principal celor de la Facultatea de Mecanică.

LEADERS Education editia 15, din cadrul Universitătii de Medicină si Farmacie “Carol Davila” se derulează în perioada 29 aprilie–20 mai si se adresează tuturor studentilor din UMF, în principal celor de la Facultatea de Farmacie.

Programul este gratuit, la fiecare editie participă circa 100 de studenti, iar accesul se realizează pe baza unui formular de inscriere si a trecerii printr-un proces de selectie. Parteneri: Ascendis, Goodyear, Pfizer.