Groupama Asigurari si-a imbunatatit semnificativ performanta in 2013 si tinteste profitabilitatea in 2014

Groupama, unul dintre liderii pietei de asigurări din România, si-a îmbunătătit rezultatele financiare în 2013 si are ca principal obiectiv pentru 2014 atingerea nivelului de profitabilitate sustenabilă. Rezultatul tehnic net al companiei   s-a îmbunătătit semnificativ, cu peste 50% comparativ cu 2012, si s-a bazat pe o profitabilitate mai bună a produselor clasice. Un aport important în obtinerea acestui rezultat au avut cresterea performantei pe linia Casco si reducerea voluntară a expunerii pe RCA, cumulat cu îmbunătătirea rezultatului tehnic net, precum si îmbunătătirea rezultatului tehnic net pe asigurările de proprietăti.

Principalele linii de asigurări care au înregistrat cresteri ale veniturilor au fost Bunuri si proprietăti (asigurări agricole incluse), Transport, precum si Sănătate & accidente. Pe fondul diminuării expunerii pe linia RCA, primele brute subscrise totale pentru 2013 au fost însă în scădere cu 11% comparativ cu anul anterior, ajungând la 718 milioane de lei.

Îmbunătătirea rezultatului financiar în 2013 a avut la bază si implementarea cu succes a programelor de eficientizare a cheltuielilor, acestea scăzând în 2013 cu mai mult de 4% fată de 2012, în conditiile îmbunătătirii constante a gradului de satisfactie a clientilor. Optimizarea si eficientizarea continuă a proceselor reprezintă si în 2014 o axă importantă de dezvoltare pentru Groupama Asigurări alături de cresterea marjei tehnice.

Compania si-a consolidat pozitia pe segmentele strategice si a obtinut un rezultat tehnic net în crestere fată de 2012 pe linia de produse destinate domeniului agricol, păstrându-si constantă cota de piată si pozitia de lider. În acelasi timp, lansarea produsului Asigurarea Medicală Integrală, în parteneriat cu Reteaua Regina Maria, a facilitat dezvoltarea portofoliului de clienti pe linia de asigurări de sănătate. Pe segmentul corporate si IMM, care are o pondere importantă în totalul primelor brute subscrise, compania a înregistrat un avans usor comparativ cu 2012.

“Anul 2013 a reprezentat pentru Groupama Asigurări un an de tranzitie si ultimul an în care am înregistrat pierderi. Ne-am îmbunătătit semnificativ profitabilitatea produselor de bază si ne-am dezvoltat pe liniile Casco si Property într-un ritm mai accelerat decât piata. Suntem lideri pe segmentul asigurărilor agricole si ocupăm pozitiile 2 si 3 în piată pe linia CASCO si respectiv Property. De asemenea, am debutat cu succes pe segmentul asigurărilor de sănătate, unde am inovat printr-un produs unic în piată la momentul lansării. Obiectivul nostru strategic în 2014, anume atingerea pragului de profitabilitate sustenabilă este confirmat în primul trimestru, care pentru Groupama Asigurări este unul profitabil în termeni de rezultate”, a declarat Francois Coste, Director General Groupama Asigurări.

Nivelul ridicat al satisfactiei clientilor a avut un rol important în atingerea performantelor din 2013 si rămâne o componentă cheie în strategia companiei. Un element care a actionat în acest sens a fost Colectia de avantaje, un pachet unic de angajamente si garantii destinate clientilor. De asemenea, Groupama a fost în 2013 asigurătorul cu cel mai mic număr de reclamatii din top 5 jucători de pe piată, confirmând angajamentul de a livra servicii simple, flexibile si adaptate nevoilor clientilor.

Groupama Asigurări este unul dintre liderii pietei de profil din România. Compania este parte a unuia dintre cele mai puternice grupuri internationale de asigurări si servicii financiare din Europa, cu peste 13 milioane de clienti si 35.000 de angajati, la nivel global. De la data înfiintării sale, la finele secolului XIX, în vederea deservirii comunitătii agricole, Groupama s-a transformat într-un jucător de top pe piata din Franta, extinzându-si în acelasi timp operatiunile internationale în 11 tări.