HotelGuru.ro - portal de booking online administrat din Ungaria

HotelGuru.ro, parte a Szallas.hu, portalul de booking online lider pe piata din Ungaria, a intrat pe piata romaneasca de rezervari online.HotelGuru.ro este un portal de rezervari online ce ofera posibilitati de cazare variate, de la pensiuni pana la hoteluri de 5 stele, fiind versiunea adaptata pentru piata din Romania a Szallas.hu, cel mai mare site de booking din Ungaria. Szallas.hu, detinut de catre doi investitori privati si de grupul Sanoma Media Budapest Zrt, a intermediat in anul 2013 rezervari in valoare de peste 25 de milioane de euro.

HotelGuru.ro include aproximativ 1.700 de unitati de cazare romanesti din totalul celor peste 13.000 de unitati de cazare din Europa de Est afisate pe site. HotelGuru.ro ofera clientilor posibilitatea de a face rezervari online fara a cere garantii sau plati preliminare si fara a se implica in procesul de plata, turistii achitand contravaloarea cazarii direct la check in.

Descrierea fiecarei unitati de cazare este tradusa in 7 limbi, fiind ofertata si clientilor din alte tari ale Europei Centrale si de Est unde grupul Szallas.hu este prezent.

In prezent, HotelGuru.ro este coordonat de o echipa de 4 persoane de la sediul din Ungaria care ofera asistenta partenerilor romani si clientilor, in limba romana. Compania isi propune sa isi deschida un birou local in Romania pe parcursul acestui an.

“Unul dintre avantajele noastre este acela ca le oferim turistilor posibilitatea de a plati direct catre hotelul sau pensiunea unde doresc sa se cazeze si fara costuri aditionale. Acest lucru vine ca urmare a sesizarii neincrederii turistilor est-europeni de a plati online cu cardul. Succesul inregistrat de Szallas.hu pe piata din Ungaria ne-a determinat sa implementam variante locale in mai multe tari, incepand cu anul 2010. Strategia noastra a constat in lansarea site-ului in cateva tari, pentru a observa care piete straine au un potential adevarat, pentru ca mai apoi sa selectam piata in care sa investim mai mult. Bazandu-ne pe experienta noastra de pana acum, anul acesta am ales Romania. Cu un total de 25 de milioane de euro in 2013, reprezentand rezervarile prin intermediul site-ului, si cu o echipa de 70 de oameni, trecem la urmatoarea etapa si dorim sa ne pozitionam puternic in Romania. Pana acum, am inregistrat rezervari de 900.000 de euro la proprietatile romanesti, plus rezervari de 1 milion de euro facute de romani care calatoresc in alte tari (de exemplu in Ungaria).”, a declarat Tamas Varga, International Business Developer la Szallas.hu.

Szallas.hu a fost infiintat in 2007 si este detinut, in procent egal, de doi investitori privati din Ungaria (50%) si de Sanoma Media Budapest Zrt. (50%). Compania are 70 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro in 2013, reprezentand rezervarile online efectuate. Compania are 12 site-uri in 8 limbi, iar Szallas.hu are listate 7.200 de proprietati din Ungaria, 1.700 din Romania, 1.400 in Slovacia, 1.300 in Croatia si 1.400 in alte 3 tari.