Bosch isi extinde fabrica din Bursa, Turcia, si va investi 300 de milioane de euro pana in 2015

Grupul Bosch îsi extinde prezenta în Turcia. Până în anul 2015, furnizorul global de tehnologie si servicii va investi aproximativ 300 de milioane de euro în extinderea locatiei sale existente din Bursa, la 90 de kilometri sud de Istanbul. Până la sfârsitul acestui an, Bosch intentionează să creeze aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Fabrica Bosch din Bursa a fost deja recunoscută de mai multe ori pentru calitatea remarcabilă a produselor fabricate aici. Printre altele, a primit deja de două ori premiul "Cea mai bună companie din Europa" din partea EFQM (Fundatia Europeană pentru Calitatea Managementului). În noua hală de productie vor fi fabricate injectoare de înaltă presiune pentru autoturismele Diesel de pasageri, destinate în primul rând fabricantilor auto europeni.

"Prin această investitie, Bosch îsi demonstrează încrederea în locatia din Bursa, care este caracterizată prin dedicarea asociatilor săi si prin calitatea remarcabilă a operatiunilor sale", a declarat Steven Young, reprezentantul Grupului Bosch în Turcia, la deschiderea noii unităti de productie.

Emisii mai putine, consum redus


Noua sală de 6.000 de metri pătrati va găzdui productia injectorului Diesel CRI2-20, care poate injecta combustibil la presiuni de până la 2.000 bar. Presiunea  generată este echivalentă cu aceea pe care un elefant ar exercita-o stând pe o unghie. Presiunea mai mare reduce emisiile, precum si consumul de combustibil. Acest lucru permite îndeplinirea cerintelor mai stricte ale standardelor de emisii Euro 6, care intră în vigoare din septembrie 2014 pentru toate vehiculele noi vândute în Uniunea Europeană. Din 2016, aceste standarde de emisii echivalente se vor aplica si în Turcia.

Bosch furnizează deja injectoarele fabricate în Bursa către un sfert din toate masinile cu sisteme Diesel produse în Europa. În plus, produse cum ar fi sistemele de injectie pe benzină si componentele pentru tehnologia drive & control sunt fabricate la locatia din Bursa.

Bosch în Turcia


Bosch este prezent în Turcia din anul 1910. Toate cele patru sectoare de activitate Bosch – tehnologie auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum si energie si echipamente pentru constructii – au operatiuni în tară. Prima fabrică Bosch din Turcia a fost în Bursa, unde productia de componente de injectie Diesel a fost lansată în 1973. De atunci, fabrica a fost extinsă de mai multe ori, iar suprafata ocupată de operatiunile sale de productie a crescut la mai mult de 200.000 de metri pătrati. Astăzi, Bosch este prezent în opt locatii din Turcia. În 2013, compania a generat vânzări de 510 milioane de euro pe piata locală, cu o fortă de muncă de aproximativ 8.200 de angajati. Incluzând toate exporturile, în special în tările UE si Asia, grupul Bosch din Turcia a înregistrat vânzări de trei miliarde de euro în 2013.