Cursuri gratuite de calificare in retail - program derulat de Profi

Aproximativ 450 de femei aflate in cautarea unui loc de munca urmeaza sa beneficieze gratuit de cursurile de calificare in meseria “lucrator in comert” pe care PROFI le incepe in aceasta saptamana si le continua pana in octombrie 2015.

“Am initiat programul ca sa oferim o sansa in plus femeilor din intreaga tara si totodata sa pregatim potentiali angajati care sa imbunatateasca nivelul servirii din magazinele noastre din ce in ce mai numeroase,” a declarat Carmen Bokor, director de resurse umane PROFI.

Desfasurat in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania - APFR, proiectul se adreseaza femeilor care au absolvit minimum 10 clase si sunt in cautarea unui loc de munca sau care doresc sa se califice in comert. In paralel APFR va oferi cursuri de specializare, in Timisoara, pentru meseria de director de magazin.

Cursul pentru “lucrator in comert” are o durata de 9 saptamani, 8 ore pe zi, de luni pana vineri, din care trei saptamani sunt dedicate pregatirii teoretice, iar restul il reprezinta practica in magazine. Vor exista astfel de module in Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Pitesti, Timisoara si Sibiu.

Participantele nu doar ca nu trebuie sa plateasca nimic pentru a urma aceste cursuri, dar chiar si primesc o subventie de 1.250 lei la absolvire. De asemenea, persoanele venite din alte localitati primesc gratuit cazare si masa şi decontarea transportului in week-end.

Pregatirea va fi livrata de catre 8 traineri cu experienta in PROFI. Misiunea lor include, pe langa transmiterea de cunostinte, si transmiterea pasiunii pentru comert astfel incat, dupa absolvire, un numar cat mai mare de cursante sa aleaga o cariera in comert, poate chiar la PROFI.

La finalul cursului, absolventele vor cunoaste bine o meserie  si vor primi o diploma de calificare recunoscuta de Autoritatea Nationala pentru Calificari - ANC.

Prima serie a inceput deja iar alte serii vor demara in iulie si august. Persoanele care doresc sa se inscrie pot trimite un CV prin email la adresa programcalificare@profi.ro, cu menţiunea “Program calificare”, precizand si orasul unde doresc sa urmeze cursul.

Proiectul este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni !”, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale“, domeniul major de interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”, contract POSDRU/144/6.3/S/126027.

Cu 231 de magazine in momentul de fata si peste 5500 de angajati, PROFI reprezinta al doilea mare lant de retail modern din Romania, si numarul de magazine, si cel al angajatilor urmand sa creasca simtitor atat pana la sfarsitul anului, cat si dupa aceea.