Mega Image va prelua reteaua de magazine Angst

Mega Image anuntă că a agreat preluarea a 20 de magazine operate de reteaua Angst, situate în Bucuresti. În acest moment, preluarea magazinelor Angst este în proces de aprobare de către Consiliul Concurentei.

“Această preluare se încadrează în strategia de dezvoltare Mega Image prin magazine care au o pozitionare foarte bună în zona urbana. Cele douăzeci de magazine Angst vor consolida reteaua noastră de magazine. În acelasi timp, preluarea ne va aduce noi oportunităti de vânzări si sinergii de achizitii,” declară Xavier Piesvaux, director general al Mega Image România.
 
Decizia Angst vine ca urmare a strategiei anuntate, aceea de a-si concentra efortul doar în directia domeniului propriu de expertiză, productia de carne procesată, oferind produse la cele mai înalte standarde de calitate si sigurantă alimentară.
 
“Un alt aspect important al acestui proces de preluare este consolidarea colaborării între Mega Image si brandul Angst, prin îmbinarea traditiei si expertizei într-o ofertă care va răspunde celor mai exigente si noi cerinte ale consumatorilor privind alimentatia sănătoasă”, afirmă Sorin Minea, presedintele Angst.

Sunt estimate venituri anuale de 21 milioane de euro pentru cele 20 de magazine preluate, care au fiecare suprafete totale între 90 si 750 metri pătrati.

Mai multe detalii privind procesul de preluare a retelei de magazine Angst vor fi comunicate în lunile următoare, în momentul aprobării finale a tranzactiei de către Consiliul Concurentei.
 
Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din România cu o retea ce cuprinde în prezent 326 de magazine în Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Târgoviste si alte orase din tară, sub mărcile Mega Image (173), Shop&Go (151), AB COOL FOOD (1).

Mega Image îsi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate si o gamă de produse hrănitoare, sănătoase si sigure, la preturi accesibile. Mega Image face parte din Delhaize Group, retailer international înfiintat în 1867 în Belgia ce operează în prezent pe trei continente.