Cum sa castigi bani in afara jobului

A devenit deja plictisitoare orice referire la criza financiara, insa adevarul este ca aceasta si-a pus amprenta puternic asupra economiei, in primul rand prin modificarea comportamentului companiilor (cheltuieli minime in orice domeniu) si a consumatorilor (cumparaturi mai putine, consum limitat). Astfel, intram intr-un cerc vicios: companiile acuza consumatorii pentru ca acestia nu mai cumpara atat de mult precum o faceau in trecut, iar consumatorii isi acuza angajatorii pentru nivelul scazut al veniturilor incasate.

Ce este de facut? Un job part-time in plus poate fi o buna solutie, daca mai exista timp dupa jobul principal pentru a castiga bani suplimentari. Totusi, de la teorie la practica este cale lunga: este dificil sa gasesti un job nou compatibil cu profesia sau/si abilitatile tale, care sa iti permite in acelasi timp cuplarea cu locul de munca principal, intr-un mod flexibil. Multe persoane se plang de asemenea de faptul ca aproape tot timpul muncesc, ramanand timp aproape de zero pentru activitati de timp liber alaturi de familie si mai ales de copii.

Un loc potrivit pentru a gasi un job part-time este mediul online, acolo unde site-urile de recrutare ofera inclusiv locuri de munca de acest gen. Persoanele care comunica mult si care sunt active la nivel social pot avea succes cu afaceri de vanzari platite pe baza de comisioane: cosmetice, asigurari si multe altele. Totul depinde aici de eficienta, dar ai avantajul unei flexibilitati maxime.
Tentantia de a deveni propriul tau sef este mare, tocmai de aceea multi se gandesc la un start-up, in general in domenii care permit munca de acasa, fara a parasi locul de munca principal inca de la inceput. Internetul ofera multe oportunitati, un simplu blog putand deveni o importanta sursa de venit, daca este bine administrat. Exista foarte multe sisteme de publicitate si marketing afiliat la care se poate adera, deci veniturile sunt la indemana, cel putin teoretic.

Pe lista cu posibile activitati generatoare de venituri se regaseste si... "metoda usoara": jocurile de noroc. Acestea ofera posibilitatea de castiguri simple, mai mici sau mai mari, dar trebuie subliniat foarte bine cuvantul "posibilitatea". Pentru unii este un noroc nesperat, pentru altii este o capcana, daca se arunca in aceasta lume fara a-si mentine echilibrul. Jocurile de loterie, jocurile online de tip poker si nu numai, pariurile sportive si chiar jocurile televizare de bingo atrag foarte multi bani. Unele persoane sunt atinse de noroc, majoritatea insa raman in continuare in cautare de metode mai bune de a castiga bani...