Allianz-Tiriac relanseaza oferta pentru asigurari de viata tip unit-linked cu noul produs Dinamic Invest
Începând cu luna octombrie 2012, clientii Allianz-Tiriac au la dispozitie o noua asigurare de viată de tip unit-linked: Dinamic Invest. Nou-creatul produs are o structură flexibilă, costuri de administrare diminuate, subscriere simplificată si un grad superior de accesibilitate. Nu în ultimul rând, produsul de tip unit-linked oferă un nivel îmbunătătit de transparentă pentru clienti.

“Cu produsul Dinamic Invest, Allianz-Tiriac relansează oferta pentru asigurările de viată cu componentă investitională de tip unit-linked”, declară Virgil Ichim, Directorul Diviziei Asigurări de Viată din cadrul Allianz-Tiriac Asigurări. “Noul produs este rezultatul unui proces laborios de evaluare a nevoilor actuale ale clientilor referitoare la planificare si protectie financiară. Cu Dinamic Invest reusim să îmbunătătim accesul publicului din România la instrumente financiare competitive, iar structura sa modulară si gradul ridicat de transparentă a mecanismelor operationale contribuie la o mai bună întelegere a functionării unui astfel de produs.”

Transparenta este unul dintre atributele cel mai des invocate în cadrul interactiunilor pe care reprezentantii Allianz-Tiriac le-au avut cu clientii lor, în perioada de pregatire a noului produs de asigurări de viată cu componentă investitională. Dinamic Invest răspunde acestei asteptări, în primul rând prin evidentierea clară a alocării primelor plătite către componenta de protectie, respectiv către componenta de investitie. În fapt, Dinamic Invest are componenta de protectie fixă, indiferent de valoarea primei de asigurare si a modului în care aceasta este plătită (esalonat sau anticipat, sub forma de prima unică). Pentru polita de bază, suma asigurată este de 1.000 de euro sau 4.000 lei (în functie de moneda aleasă de client pentru plata primei de asigurare). Pentru o protectie extinsă (atât în ceea ce priveste nivelul sumei asigurate, cât si al riscurilor asigurate), clientii au posibilitatea achizitionării de clauze suplimentare: de la clauze ce acopera riscul de deces, la cele privind invaliditatea, boli grave, spitalizare, interventii chirurgicale, cheltuieli medicale etc.

În ceea ce priveste componenta investitională, Dinamic Invest oferă posibilitatea directionării plasamentelor atât pe piata internă de capital, cât si pe pietele financiare externe. Clientii pot opta pentru plasamente în lei sau în euro, pentru fiecare dintre aceste monede existând programe investitionale specifice, cu grade diferite de risc. Programele investitionale acceseaza fonduri de investitii recomandate sau administrate de profesionisti în administrarea activelor din cadrul Allianz Group. Reamintim că Allianz este unul dintre cei mai importanti administratori de active din lume, cu active în administrare situate, la 30 iunie 2012 , la un nivel de 1,7 trilioane de euro, din care 1,4 trilioane euro reprezentau active apartinand tertilor.  

Flexibilitatea Dinamic Invest este garantată - dincolo de existenta unei game complete de programe investitionale - de optiunile oferite clientilor pentru redirectionarea primelor si transferul sumelor investite între programele investitionale disponibile nelimitat si fără costuri suplimentare, pe întreaga perioadă de valabilitate a politei.

Noul produs Allianz-Tiriac de tip unit-linked are o plajă extinsă de valabilitate, definită de vârsta minimă de intrare în asigurare – 15 ani, respectiv cea maximă de maturitate a contractului – 70 de ani. Contractele de asigurare pot fi încheiate pentru o perioadă de minim 10 ani. Polita se numără printre cele mai accesibile produse cu componentă investitională de pe piată în conditiile în care prima anualizată minimă în cazul contractelor de bază cu plata esalonată este de 240 euro sau 700 lei, în functie de moneda de plată aleasă de client.

“Dinamic Invest aduce cu sine o procedură simplicată de subscriere. Astfel, la achizitionarea unei polite Dinamic Invest nu este necesară evaluarea medicală a asiguratului”, spune Virgil Ichim.

Începând din luna octombrie a.c., oferta de produse de asigurare unit-linked a Allianz-Tiriac pentru publicul din România va fi reprezentată exclusive de Dinamic Invest. Acest lucru va permite o mult mai eficientă promovare a ofertei companiei adresată publicului interesat de acest tip de produse, dar si o mai eficace administrare a portofoliului de asigurări de viată al companiei.