Carpatica Asig, asiguratorul oficial al Muzeului National de Istorie a Romaniei la aniversarea a 90 de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria
In cadrul festivitatilor aniversare ce urmeaza a se desfasura la Alba Iulia, cu ocazia implinirii a 90 de ani de la incoronarea Regelui Ferdinand si a Reginei Maria, Carpatica Asig va asigura transportul pieselor de patrimoniu, precum si expunerea acestora pe durata celor 3 zile cat va dura expozitie, si anume 15-17 octombrie 2012.

Cele mai importante obiecte de patromoniu care vor fi asigurate sunt: Coroana pe care Regele Ferdinand I a purtat-o in ziua incoronarii la Alba Iulia (15 octombrie 1922), coroana care a apartinut unchiului sau, Carol I; Coroana pe care regina Maria a purtat-o la incoronarea de la Alba Iulia, o piesa remarcabila, in stil Art-nouveau, confectionata din aur transilvanean, cu un design de inspiratie medievala (model fiind coroana doamnei Despina-Milita, sotia lui Neagoe Basarab), Coroana de Otel, turnata din metalul unui tun turcesc capturat in batalia de la Grivita din 30 august 1877, la cererea Regelui Carol I.

Prima de asigurare se ridica la 10.000 de euro. Contractul dintre cele doua entitati fiind de tip barter, prima de asigurare este suportata exclusiv de Carpatica Asig. Valoarea celor peste 60 de obiecte de patrimoniu depaseste 15 mil. euro.

„Este o onoare pentru noi sa participam la scrierea unui fragment de istorie, la consolidarea sentimentului apartenentei nationale pe care aceasta aniversare il reinvie”, a declarat Marian Mirzac, director general al Carpatica Asig.

Carpatica Asig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA ASIGURARI ATLASSIB, in cadrul holdingului ATLASSIB. In septembrie 2004 compania şi-a schimbat denumirea in Carpatica Asig - parte a Grupului Financiar CARPATICA, raspunzand astfel cerintele pietii privind serviciile  financiare integrate.  

Compania are  peste 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).