Masinile Regelui de ASR Principele Radu al Romaniei - lansare la Curtea Veche
Curtea Veche Publishing ii invita pe cei interesati pe data de 23 octombrie 2012, începând cu ora 18.00, la un eveniment dedicat Majestătii Sale Regele Mihai I al României si pasiunii ce l-a însotit o viată întreagă. Lansarea volumului „Masinile Regelui”, semnat de ASR Principele Radu,  va avea loc în prezenta Majestătii Sale Regina Ana si Altetelor Lor Regale Principesa Margareta, Principele Radu si Principele Nicolae ai României. Evenimentul va avea loc la AFI Palace Cotroceni (B-dul Vasile Milea nr. 4), parter.

Volumul, dedicat acestei pasiuni regale de peste opt decenii – automobilul –, vine ca un dar oferit de ASR Principele Radu chiar în preajma zilei de nastere a Majestătii Sale Regele Mihai, ce va fi sărbătorită pe 25 octombrie.

Seria evenimentelor dedicate volumului regal a fost deschisă pe 28 septembrie la Muzeul National de Istorie din Bucuresti, continuând cu lansările de la Iasi (1 octombrie) si Oradea (12 octombrie).

Cu numeroase imagini inedite din arhiva personală a Casei Regale, însotite de explicatii ce depăsesc simplele detalii tehnice si pătrund în viata membrilor Familiei Regale, „Masinile Regelui” este un volum de colectie si un deliciu pentru cunoscători. Cartea-album, apărută în conditii grafice de exceptie, prezintă automobilele de epocă pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar si pasiunea sa pentru avioane.

„Legătura dintre Rege si masini este unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Majestătii Sale. Peste opt decenii de performantă la volan, de fidelitate si admiratie fată de motoare, de extraordinară dexteritate în domeniul tehnologiei auto. Astăzi, după optzeci si cinci de ani de condus, Regele se urcă la volan cu aceeasi sigurantă discretă, cu o plăcere sfioasă, cu o robustete usor de remarcat. Tratează masina cu respect, cu atentie, are un anume fel profund de a «simti» motorul, pe care îl ascultă cu sufletul si cu mintea. Automobilul pe care îl conduce, ca si traficul auto si celelalte masini de pe sosea, sunt tratate de Rege tot atât de frumos si de respectuos pe cât sunt tratati oamenii pe care îi întâlneste zi de zi. La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat Muzeul Regal a Automobilului de la Săvârsin. Dacă garajul regal de la Săvârsin este o ctitorie a dragostei Majestătii Sale pentru masini, acest volum doreste să fie o ilustrare a relatiei dintre Rege si automobile si avioane.” (Alteta Sa Regală Principele Radu de România).

Albumul „Masinile Regelui” continuă seria volumelor dedicate Familiei Regale începută de Curtea Veche Publishing anul trecut. După volumele  „Carte Regală de bucate”, „Anul Regelui”,„Muzica Regelui”, „Povestile Reginei Maria”, si „Jubileul Regelui”, „Masinile Regelui” reprezintă un omagiu adus unei pasiuni regale, automobilul.

Volumul este disponibil în librării si pe site-ul www.curteaveche.ro la pretul de 39, respectiv 33 lei.