Goodyear, printre cele mai Verzi companii din America, conform Newsweek

Goodyear Tire & Rubber Company a avansat în topul anual realizat de revista Newsweek - “Cele mai verzi companii din America” (America’s Greenest Companies).

În ierarhia pentru 2012 a celor mai mari 500 de corporatii din SUA, Goodyear s-a plasat pe pozitia 74, în urcare fată de 2011, când se afla pe locul 252. Goodyear este si singurul producător de anvelope de pe lista Newsweek, precum si a doua cea mai bine plasată companie din industria auto.  

Concentrată pe îmbunătătirea performantelor ecologice, compania a reusit să elimine reziduurile din procesele de fabricatie trimise către gropile de gunoi si a diminuat semnificativ utilizarea solventilor. Încă din 2008, Goodyear nu a mai trimis reziduuri din procesele de fabricatie desfăsurate în cele 53 de fabrici ale sale către nicio groapă de gunoi din lume. În acelasi timp, efortul general al companiei de a elimina utilizarea solventilor si, în consecintă, a emisiilor, a condus la o reducere a utilizării acestora cu 56%, din 2007 si până în prezent.

“Una dintre valorile importante pentru Goodyear este grija fată de mediul înconjurător si comunitate,” a spus Don Stanley, vicepresedinte pentru Calitatea Produsului si Tehnologia Procesului de Fabricare la Goodyear.  “Angajamentul nostru fată de programele de mediu si dezvoltare durabilă arată ceea ce este important pentru noi. Vedem rezultatele acestui angajament si de aceea suntem mai transparenti în ceea ce priveste obiectivele, programele si realizările noastre în acest domeniu.”

De asemenea, recent Goodyear si-a îmbunătătit si scorul de mediu, acordat de Carbon Disclosure Project (CDP), o organizatie non-profit care monitorizează emisiile de gaze cu efect de seră ale companiilor mari din întreaga lume.  Pentru 2012, scorul CDP al Goodyear s-a îmbunătătit cu 17 procente, până la 81 de puncte (din 100 posibile), fată de 69 cât avea în 2011.

Newsweek ierarhizează cele mai mari 500 de corporatii din SUA cu ajutorul unor factori precum amprenta de mediu, managementul “verde” sau transparenta rapoartelor. Clasamentul, considerat unul dintre cele mai competente în domeniu, a fost publicat online si în editia din 22 octombrie a revistei.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 71.000 de angajati si îsi fabrică produsele în 53 de unităti de productie din 22 de tări peste tot în lume.

Cele două centre ale sale pentru inovare din Akron, Ohio si Colmar-Berg, Luxemburg dezvoltă produse si servicii de ultimă generatie care stabilesc standardul pentru tehnologie si performantă în această industrie.