GolinHarris a comunicat oferta publica secundară Transgaz, cea mai importanta listare a anului la Bursa de Valori

GolinHarris a gestionat strategia de Media Relations pe parcursul lansării ofertei publice secundare a Transgaz, unicul operator al Sistemului National de Transport responsabil pentru transportul intern de gaze naturale în Romania.

Oferta, coordonată de un consortiu de brokeri format din S.S.I.F. Raiffeisen Capital & Investment S.A. (Lead Manager si Joint Bookrunner), Wood & Company Financial Services a.s., (Manager si Joint Bookrunner) si S.S.I.F. BT Securities S.A. (Manager), prima din România adaptată standardelor si practicilor internationale, s-a derulat în intervalul 4-16 aprilie si a inclus trei transe de subscriere, pentru cele trei tipuri de investitori targetati. Proiectul s-a încheiat cu succes, cererea de actiuni fiind semnificativ mai mare decât volumul pus în vânzare. 

„Comunicarea unei oferte în piata de capital este dificilă, pentru că trebuie să tină cont de numeroase restrictii. Rolul nostru a fost să facem oferta cât mai vizibilă si să comunicam în mod nuantat mesajele cheie, în functie de perioadele ofertei. Ne bucurăm că am contribuit cu expertiza noastră de comunicare financiară la succesul acestui proiect - oferta publică secundară Transgaz”, spune Monica Botez, Head of Corporate Division, Partner, GolinHarris Bucuresti.

„Suntem la a doua colaborare de succes cu echipa de comunicare financiară din GolinHarris, dupa listarea Fondului Proprietatea la Bursa Română de Valori. Proiectul ofertei secundare Transgaz ne-a reconfirmat profesionalismul acestei echipe, care gestionează excelent acest gen de comunicare extrem de specific, specializat, cu foarte multe restrictii. Este asadar important că am avut alături un partener ce a înteles nu doar pârghiile de comunicare, dar mai ales întreaga mecanică si tehnică legată de listarea în sine, una dintre cele mai importante din ultimii ani”, spune Laurentiu Ciocârlan, Director Investment Banking, Raiffeisen Capital & Investment, lead manager al consortiului de brokeri care a coordonat oferta secundară Transgaz.

GolinHarris Bucuresti este afiliată la una dintre cele mai valoroase retele internationale de PR, GolinHarris Worldwide. Acesta este primul birou din Europa Centrală si de Est al companiei americane care detine în total 40 de birouri în America, EMEA si APAC.

În 2012, GolinHarris Bucuresti a anuntat o schimbare majoră a modelului său de business, prin crearea unei structuri noi de agentie, bazată pe modele si instrumente proprii, inovatoare, care răspund mult mai eficient nevoilor tot mai specifice ale clientilor. g4 se bazează pe aptitudini si performantă si este construit în jurul a 4 comunităti de specialisti: strategi, creatori, conectori si catalisti.

Portofoliul de clienti GolinHarris Bucuresti include companii de renume precum: Altex Romania, AVON Romania, BASF, Bayer, Caroli Foods, CBRE, Centrofarm, Colgate-Palmolive (Romania), Crucea Rosie Română, Electrolux, Focus Copii Disparuti, Franklin Templeton Investments, History Channel, Johnson&Johnson, Kludi, L’Oreal Romania, Mercedes-Benz România, Nuance Communications, Orange Romania, PepsiCo/Lipton, Praktiker, RBS – Royal Bank of Scotland, Schneider Electric Romania, SIF Muntenia, SofMedica, TeamNet International, Transavia, Unilever (Lipton), URBB – United Romanian Breweries Bereprod, VEKA România, X-Trade Brokers, YUM (KFC, Pizza Hut, Hard Rock Cafe, Paul, Cinnabon).

GolinHarris Bucuresti este membră a grupului de companii din care mai fac parte Lowe&Partners, Initiative, BPN, Senior HyperActive, Mobile Works si Medic One si este multiplu premiată si finalistă la festivaluri locale si internationale precum PR Award Romania, European Excellence Awards, Sabre Awards si IPRA Awards.