Saxo Bank lanseaza Trade Navigator - detalii tehnice pentru 200 de instrumente de tranzactionare

Saxo Bank, bancă specializată în investitii si tranzactionări online, a lansat Trade Navigator pe TradingFloor.com, o nouă capabilitate ce oferă zilnic detalii tehnice despre peste 200 de instrumente de tranzactionare.

Prin comasarea mai multor indicatori tehnici foarte cunoscuti si utilizati într-o singură interfată usor de folosit, Saxo Bank oferă un nou instrument traderilor pentru a avea acces rapid si a se ghida când să vândă si să cumpere asseturi, dar si o privire de ansamblu de care au nevoie pentru a lua decizii în cunostintă de cauză si a administra riscurile.

Prin folosirea punctelor pivotale, traderii pot determina Trade Navigator să fixeze stopuri, să încaseze profitul si determine puncte de intrare pentru tranzactionări zilnice pentru peste 200 de instrumente din Forex, comodităti, bonduri (titluri de stat) si actiuni. Noua capabilitate este construită în jurul unor puncte pivotale zilnice pentru a indica momentul propice tranzactionării, dar foloseste si indicele de putere relativă (RSI), breakout-uri si benzi Bollinger:

RSI este folosit împreună cu alti indicatori tehnici pentru a semnala când o valoare este supracumpărată sau supravândută – pragurile pot fi setate după dorinta utilizatorului

Breakout-urile se bazează pe canale Donchiane care indică o perioadă multiplă a marjei de tranzactionare – dacă pretul trece de nivelul superior sau inferior al multi-perioadei, ar putea fi semnul unui nou trend

Benzile Bollinger sunt folosite pentru a confirma un anumit curent pozitiv sau o regresie relativ la pragul stabilit

Folosind Media Intervalului Real (ATR) – o măsurătoare a volaitilitătii - Navigator oferă utilizatorului capacitatea de a determina care ar fi expunerea potrivită când initiati o tranzactie

Ole Sloth Hansen, Vice-Presedinte Saxo Bank, a declarat: “Trade Navigator este un ajutor vital dat clientilor pentru a-si rafina strategia de tranzactionare. Cu acest nou instrument nu doar că îmbunătătim oferta pentru executarea tranzactionărilor, dar o si completăm cu cele mai bune capabilităti de informare asupra activitătilor de tranzactionare. Este un nou exemplu al accentului pe care îl punem la Saxo Bank pe dezvoltarea unor instrumente folositoare tranzactionărilor foarte precise”.

Saxo Bank este o bancă specializată în investitii si tranzactionări online. Banca permite clientilor să tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil.

Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă si presupune personalizarea si crearea de mărci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail în peste 160 de tări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga si birouri în Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite.