Xerox Romania asigura servicii de management al echipamentelor de birou si al imprimarilor pentru Groupama Asigurari

Xerox Romania a fost compania aleasa de Groupama Asigurari pentru optimizarea flotei de echipamente de birou si servicii avansate de management al imprimarilor. Groupama Asigurari a reusit astfel sa obţina reduceri semnificative privind costurile de imprimare (-33,6%), numarul echipamentelor de birou (-67%) si cel al consumabilelor gestionate (-90%).  

Compania a semnat primul contract de management al documentelor cu Xerox in decembrie 2009, reinnoindu-l ulterior. Peste 400 de echipamente Xerox au fost instalate in toate agentiile Groupama Asigurari, fiecare avand posibilitatea sa tipareasca, sa copieze, sa trimita faxuri si sa scaneze.

Groupama Asigurari avea de tiparit aproximativ 1,5 milioane de pagini in fiecare luna, in cele peste 200 de agenţii si puncte de lucru ale sale aflate pe tot cuprinsul tarii. Compania isi dorea predictibilitate si control al costurilor, mai ales ca urmare a fuziunii companiilor BT Asigurari, Asiban si OTP Garancia, incheiata la finalul anului 2009. Pentru ca avea costuri ridicate de mentenanta, detinand o flota de echipamente eterogena (118 modele de echipamente de la peste 15 producatori), in toate birourile sale din tara, compania isi dorea o flota de echipamente bine structurata a carei monitorizare sa fie facila.

”Prin implementarea acestui proiect, Groupama Asigurari a redus costurile cu imprimarile cu 33,6%”, a afirmat Paul Zarzara, Manager Achizitii Groupama Asigurari şi Project manager pentru acest proiect. “S-a reorganizat parcul de echipamente de birou: in noua configuratie, este format din 25% echipamente existente (cele mai eficiente din punct de vedere functional şi din punct de vedere costuri) si 75% din echipamente Xerox noi. De asemenea, numarul echipamentelor s-a redus cu 67%, numarul consumabilelor gestionate cu 90% si s-a reusit omogenizarea parcului de echipamente de birou si optimizarea fuxurilor interne”.

In urma implementarii acestei solutii, Groupama Asigurari a ajuns sa creasca semnificativ productivitatea si nivelul serviciilor adresate clientilor, sa elibereze mai mult timp pentru activitatile de baza ale afacerii, cele care aduc profit si sa scada costurile cu documentele. De asemenea, a fost implementat un sistem de control si audit asupra mediului de imprimare in companie.
Fiind un sustinator al initiativelor de protectie a mediului, solutia Xerox a ajutat Groupama Asigurari sa implementeze un management performant al consumabilelor de imprimare.

„Am oferit un serviciu personalizat de management al echipamentelor de birou, care a raspuns pe deplin nevoilor de control si reducere a costurilor in mediul de birou Groupama Asigurari”, a afirmat Simona Tandarica, Strategic Accounts Manager, Servicii financiare, Xerox Romania. “Am instalat multifuncţionale Xerox performante in toate agenţiile si sediile Groupama Asigurari, alaturi de echipamentele non-Xerox deţinute de Groupama Asigurari. Toate acestea sunt monitorizate printr-o suita de aplicaţii software, asigurand astfel nivelul agreat al serviciului de gestionare pentru intreaga flota de echipamente.”

Cu o activitate in 14 ţari din Europa şi Asia, Groupama, grup centenar nascut din mutualismul agricol francez, a patruns progresiv pe piaţa romaneasca la finalul anului 2007 prin achiziţia BT Asigurari şi in 2008, prin preluarea Asiban şi OTP Garancia. In urma unui proces de fuziune si integrare a rezultat Groupama Asigurari, care ocupa la finalul anului 2010 locul al patrulea in clasamentul general al companiilor de asigurari.

Compania dispune de o retea comerciala unica si integrata, cuprinzand peste 200 de agentii si puncte de lucru, aflate pe intreg teritoriul tarii. Groupama Asigurari ofera produse de asigurari de viata, bunuri, raspundere civila, auto si agricole, atat persoanelor fizice, cat si clientilor corporate.

Xerox Romania este subsidiara a companiei Xerox, avand o activitate pe piata locala de 45 de ani. Compania ofera servicii complete de management al documentelor pentru clienţii sai, asigurand un set de beneficii precum reducerea costurilor, preluarea riscurilor de catre Xerox şi optimizarea proceselor de business care includ documente. Alaturi de cei 5 distribuitori, 30 de concesionari şi peste 200 de reselleri autorizaţi, Xerox Romania ofera atat companiilor, cat şi clienţilor individuali soluţii, echipamente şi media de tiparire pentru administrarea eficienta a documentelor.