Balanced Portfolio de la Saxo Bank, pentru investitorii pe termen lung

Saxo Bank, banca specializata in investitii si tranzactionari online, a creat Balanced Portfolio, o noua strategie de alocare a asseturilor care permite traderilor sa le urmareasca evolutia pe Tradingfloor.com si sa o aplice ca fiind a lor.
 
Balanced Portfolio este un portofoliu ETF menit sa colecteze cotatii premium de risc din asseturi lichide, in multiple medii economice. Echilibrarea portofoliului in diferite economii si clase de asseturi, odata cu alocarea unui risc egal tuturor, creeaza o performanta stabila, cu mai putina volatilitate de-a lungul vremii, in comparatie cu portofoliile traditionale concentrate pe actiuni.

Saxo Bank a construit cadrul acestui nou portofoliu pe ideea celor patru medii economice: prosperitate, inflatie, deflatie si recesiune. Valorile tintite ale asseturilor sunt calculate prin multiplicarea valorii mediului economic cu valoarea assetului respectiv, apoi sunt toate egalate.

Peter Garnry, Head of Equity Strategy la Saxo Bank, a declarat: ”Am creat strategia Balanced Portfolio pentru a angaja mai mult traderii in activitatea de tranzactionare. In plus, ETF-urile au devenit un instrument foarte eficient din punct de vedere al costului pentru a castiga expunere pe piata de actiuni. Prin implementarea strategiei pe cont propriu, costurile ce deriva sunt minime si sunt doar relative la executia tranzactiilor si la proportia cheltuielilor anuale pe ETF-uri. Am ajuns la aceasta abordare din dorinta de a veni in intampinarea clientilor care doresc sa investeasca pe termen lung si pentru a proteja investitorii de evenimente impredictibile pe piata de capital, evenimente de care am tot vazut in ultima vreme”.

Balanced Portfolio consta in sapte clase de asseturi (actiuni large cap, obligatiuni de pe pietele emergente, comoditati, aur, obligatiuni de corporatii, obligatiuni de stat pe termen lung si obligatiuni de stat legate de inflatie). Aceste asseturi sunt urmarite de sapte ETF-uri lichide tranzactionate pe bursele de valori din SUA, iar alocarea asseturilor va fi publicata lunar pe Tradingfloor.com.
 
Strategia Balanced Portfolio e bazata pe ETF-uri USD denominalizate. Datorita unei cereri semnificative din partea clientilor europeni ai Saxo Bank, un Balanced Portfolio bazat pe ETF-uri EUR denominalizate va fi publicat in luna iunie.

Saxo Bank este o banca specializata in investitii si tranzactionari online. Banca permite clientilor sa tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe baza de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descarcata SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platforma pentru telefonul mobil. Platformele sunt disponibile in peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai bancii. White label reprezinta pentru Saxo Bank o zona de business importanta si presupune personalizarea si crearea de marci pentru platformele de tranzactionare pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail in peste 160 de tari. Saxo Asset Management a fost lansat in 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestioneaza. Saxo Bank are sediul in Copenhaga si birouri in Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite.