MasterCard si OrangeFresh implementeaza solutia de acceptare a platilor cu carduri contactless MasterCard

MasterCard si OrangeFresh au finalizat integrarea solutiei de acceptare a plătilor cu carduri contactless MasterCard si Maestro la nivelul flotei de vendomate a OrangeFresh, marcând una dintre primele implementări de acest tip din Europa Centrală si de Est. Astfel, clientii OrangeFresh vor putea beneficia de o experientă la plată simplă si eficientă, prin intermediul solutiei MasterCard contactless.

Plata contactless prin cardurile MasterCard la vendomatele OrangeFresh a putut fi testată în premieră de către consumatorii din România în toamna anului trecut, în cadrul expozitiei Internet & Mobile World, ce a avut loc în Bucuresti, iar feedback-ul consumatorilor la prima iesire în piată a fost unul peste asteptări. De altfel, de la implementarea solutiei de acceptare a plătilor contactless cu cardurile MasterCard si Maestro, aproximativ unu din cinci dintre consumatori au optat pentru această metodă de plată, potrivit datelor OrangeFresh.

OrangeFresh, parte a SAS Grup – un furnizor important de solutii de monitorizare la distantă, operează o flotă de 54 de automate de suc fresh de portocale la nivelul Capitalei. Plata cu cardul la vendomate a fost o solicitare constantă la nivelul pietei, multe dintre vendomate fiind amplasate în locatii cu trafic ridicat, unde rapiditatea si eficienta plătii sunt decisive pentru experienta consumatorilor. Beneficiind de expertiza si sprijinul MasterCard, OrangeFresh a realizat implementarea solutiei de plată MasterCard contactless în colaborare cu Banca Transilvania, în calitate de bancă acceptatoare si furnizorul de solutii de plată electronică Ropeco.

“Credem că este important să continuăm extinderea plătilor contactless, dat fiind impactul pozitiv adus de această tehnologie la nivelul experientei de plată, precum si feedback-ul pe care l-am primit din partea comerciantilor si a consumatorilor. Piata vendomatelor este una dezvoltată în România, dar încă tributară solutiilor traditionale de plată cu numerar, monede sau bancnote. Orice discutie purtată cu operatori si furnizori de tehnologie de pe această piată indica nevoia de dezvoltare a solutiilor de plată cu cardul la vendomate. Avantajele au fost evidente atât operational, cât si comercial. Colaborarea cu OrangeFresh si partenerii lor a rezultat nu doar în prima implementare completă la nivelul unei retele de vendomate din România, dar a condus si la aparitia primei solutii complete de plată cu cardul la vendomate care poate fi utilizată de orice alt operator. MasterCard va continua să sustină initiativele de dezvoltare a plătilor electronice, iar prin această implementare am deschis un nou front de lucru pe piata din România si probabil în regiune,” a declarat Gabriel Ghită, Head of New Business CEE, MasterCard Europe.

„Implementarea plătilor cu carduri bancare a fost primită cu entuziasm în locatiile tip imobile de birouri, unde beneficiile, dar si popularitatea metodei de plată contactless la nivelul consumatorilor sunt evidente, în termeni de rapiditate, sigurantă si eficientă a tranzactiilor. Credem că în maximum 2 ani de zile, pe măsură ce ponderea cardurilor contactless va continua să crească si tot mai multi clienti se vor obisnui cu noua metodă de plată, acest tip de plată o să ajungă să reprezinte peste 30% din totalul plătilor. Câstigul real va fi eliminarea cash-ului, pentru noi, si eliminarea problemelor generate de nevoia de a avea bani potriviti pentru cumpărarea unui produs din vendomate de către clienti, care pot utiliza cardul lor contactless ca să achizitioneze produsul dorit” a afirmat Adrian Dinu, Owner, Orange Fresh.

„Ne bucurăm că am reusit într-un timp record să oferim pietei românesti prima solutie bancară de plată de tip contactless la nivelul vendomatelor. Practic, prin această solutie, Orange Fresh pune la dispozitia utilizatorilor, posesori de carduri MasterCard contactless, o modalitate de plată mult mai rapidă, comodă si simplă, generând un confort sporit si o experientă plăcută. Suntem convinsi că astfel de solutii reprezintă viitorul în zona sistemelor de plăti oferite clientilor nostri” a declarat Marius Flore, Director Canale Electronice, Banca Transilvania.

Evolutia accelerată în materie de grad de adoptie a tehnologiei contactless a devenit o tendintă pe plan local, unde există o masă critică de early adopters ai tehnologiilor inovatoare. De altfel, MasterCard este primul si cel mai proeminent promotor al plătilor contactless în România, introducând această tehnologie la marii retaileri, în transportul public sau la casele de bilete si punctele de food&bar ale celor mai mari festivale culturale din tară. Campaniile si initiativele MasterCard au sustinut accelerarea implementării tehnologiei contactless la POS-uri, volumele tranzactionate pe plan local prin intermediul cardurilor MasterCard si Maestro contactless înregistrând o crestere de 930% între 2014 si 2015. Totodată, numărul tranzactiilor cu carduri contactless MasterCard sau Maestro a crescut cu 636% anul trecut, prin comparatie cu 2014.