Lantul de farmacii Dona isi propune extinderea accelerata in franciza

Actionarii Grupului DONA anuntă o schimbare strategică majoră: extinderea printr-un sistem de franciză. Antreprenori din domeniu sunt invitati să se alăture brandului „Farmacia DONA” si să îl dezvolte împreună, într-un parteneriat real si echilibrat, în conditii de păstrare intactă a independentei fiecărei firme.

Partenerilor li se oferă acces la un sistem integrat pe verticală (cu activităti în achizitii, distributie engros, marketing s.a.), sub conditia respectării stricte a regulilor care au stat la baza dezvoltării si succesului brandului „Farmacia DONA” de până acum.

Primele patru farmacii francizate se redeschid oficial zilele acestea, în urma finalizării cu succes a procesului de rebranding, după cum urmează:

Farmacia Crisen SRL: Bucuresti, sos. Pipera nr. 31-33, bl. IVB, sector 1

Farmacia Crisen SRL: Bucuresti, Str. Nicolae Caramfil nr. 40, bl. 10B, sector 1

Farmacia 2N SRL: Alexandria, Str. Mihăită Filipescu nr. 1

Farmacia Caritas SRL: Rosiorii de Vede, Str. Rahovei, bl. L2

Următoarele patru farmacii partenere se află în diverse stadii ale procesului de implementare a sistemului de franciză:

Farmacia Crisen SRL: Bucuresti, Str. Sf. Elefterie nr. 47-49, sector 5

Farmacia Crisen SRL: Bucuresti, Calea Floreasca nr. 111-113, sector 1

Farmacia Relevia SRL: Bucuresti, sos. Iancului nr. 13

Farmacia GedaFarm SRL: Alexandria, Str. Libertătii, bl. K1

Până la finalul anului 2016 se estimează francizarea a încă 20 de farmacii, procesul realizându-se în anii următori într-un ritm accelerat.

„Oferta brandului „Farmacia DONA” se adresează profesionistilor în sănătate si antreprenorilor români care doresc pentru pacientii lor un nivel îmbunătătit al serviciului farmaceutic, rezultate mai bune în ceea ce priveste indicatorii financiari si rezistentă sporită la intemperiile industriei. 

Sistemul de franciză pe care îl oferim este mult mai mult decât un simplu contract de vânzare-cumpărare de marfă în grup sau unul de consultantă în afaceri, păstrând intact spiritul antreprenorial, pe care noi îl considerăm esential pentru succesul în această piată”, a declarat Eugen Banciu, Presedintele Grupului DONA.

Partenerii care aleg să-si desfăsoare activitatea sub brandul „Farmacia DONA” primesc acces la un set de instrumente esentiale pentru dezvoltare, acumulate în multi ani de experientă si încercări: apartenenta la un brand mediatizat constant, capabil să crească real traficul de pacienti în farmacie, proceduri de lucru eficiente si automatizate, programe de evaluare si dezvoltare continuă pentru farmacisti si asistenti, conditii comerciale avantajoase, activităti de marketing si merchandising negociate profesionist cu producătorii de medicamente si suplimente alimentare, suport pentru eficientizarea activitătii si consultantă de management.

De asemenea, farmaciile partenere pot implementa designul modern specific brandului „Farmacia DONA”, gândit special de o echipă de experti în arhitectura de retail pentru a asigura o atmosferă cât mai plăcută si confortabilă pentru pacienti, cu spatii si fluxuri menite să favorizeze interactiunea acestora cu farmacistii.

„Am convingerea că un element definitoriu, care atrage si convinge, este brandul „Farmacia DONA”, slefuit în timp cu grijă si migală. „Farmacia DONA” înseamnă profesionalism, seriozitate, preocupare pentru calitatea serviciilor, grijă si empatie fată de pacienti. Este un bun de valoare, evaluat la peste 40 de milioane de lei, pe care îl încredintăm si partenerilor nostri, cu conditia respectării întru totul a valorilor care îl definesc si îl diferentiază. Urmărim să atragem parteneri cu principii comune, interesati să se dezvolte si alături de care să construim o retea de servicii farmaceutice tot mai accesibile pacientilor, la cel mai înalt nivel de calitate. Putem reusi pe termen lung doar împreună!”, a punctat Eugen Banciu.

„Prin parteneriatele pe care le dezvoltăm, vom creste disponibilitatea serviciilor DONA, care vor fi de acelasi nivel în toate farmaciile sub acest brand, indiferent de firma care administrează respectiva unitate. Clientii ne vor găsi mai aproape de casa lor sau de locul de muncă, având astfel acces mai usor la o gamă extinsă de produse destinate sănătătii si sfaturi profesioniste. Sperăm ca până la finalul anului numărul clientilor care calcă pragul Farmaciilor DONA în fiecare lună să fie mai mare de 2,5 milioane”, completează Presedintele Grupului DONA.

„Desi suntem foarte mândri de tot ce am realizat până acum prin forte proprii, cu sapte unităti farmaceutice foarte apreciate de pacientii nostri si stabile din punct de vedere financiar, am considerat că un parteneriat cu un grup de profesionisti cu multă experientă si pricepere, asa cum sunt cei de la DONA, ne-ar ajuta să facem saltul la un nivel superior. Practic, avem sansa să ne dezvoltăm similar unui lant de farmacii puternic si să oferim pacientilor nostri servicii farmaceutice mult îmbunătătite, fără a renunta însă la independenta noastră. Ne-am bucurat să regăsim în echipa DONA multă deschidere, seriozitate si dorinta de a face lucrurile asa cum trebuie. Relatia noastră este bazată pe încredere si respect reciproc si avem toată convingerea că împreună vom avea succes”, a declarat doamna Farmacist Luiza Negreanu, proprietara primelor farmacii partenere, integrate recent.

Pentru intrarea în sistemul de francizare „Farmacia DONA” poate candida oricare detinător de licente de farmacie din România, cu experientă si seriozitate în domeniul retailului farmaceutic. Selectia se face în functie de potential si de interesul real de dezvoltare. Investitia financiară initială variază între 20.000 si 50.000 de euro, în functie de dimensiunea farmaciei si a nevoilor de implementare. 

Grupul de firme DONA a obtinut în perioada ianuarie-iunie o cifră de afaceri de 471 milioane de lei, cu 11,5% mai mare fată de semestrul anterior. Pentru anul 2016, cifra de afaceri vizată de Grupul DONA este  de peste 1 miliard de lei.

Noul depozit de produse farmaceutice va fructifica pe deplin expertiza de top în distributie farmaceutică, existentă în Grupul DONA. Investitia totală se ridică la suma de cca. 4 milioane de euro. Situat în localitatea Chitila, cu o suprafată totală de peste 7000 mp destinati atât spatiului de depozitare, cât si birourilor, noul depozit va fi complet automatizat la standarde europene si va asigura întreaga activitate de logistică a Grupului.

„Farmacia DONA” este unul dintre cele mai apreciate nume în comertul farmaceutic din România, cu o reputatie solidă construită în aproape 25 de ani de activitate. Sub marca „Farmacia DONA” functionează circa 300 de farmacii detinute de 7 companii, iar aproximativ 2500 de farmacisti, profesionisti în domeniul sănătătii si antreprenori români sunt devotati unui scop comun, acela de a asigura servicii farmaceutice la cel mai înalt nivel de calitate. Peste 2,3 milioane de români trec lunar pragul Farmaciilor DONA, răspândite în toate judetele tării.